Cum ar putea să arate școala din toamnă. Ministrul Educației a făcut anunțul. Cel mai bun scenariu care se ia în considerare

Sursă Foto: Mediafax

Ministrul Educației a vorbit recent despre cum ar putea să arate începutul noului an școlar, având în vedere situația în care se află Românie la momentul de față. Potrivit acestuia, au fost luate calcul mai multe scenarii, dar din păcate revenirea elevilor la școală este o situație delicată.

Cum s-ar putea să arate noul an școlar?

Ministrul Educației a mărturisit că șansele ca școala să poată începe într-un regim normal sunt destul de mici. Monica Anisie a declarat că situația în care se află acum România nu permite deloc ca toți elevii să revină în clasele de curs. De astfel, au fost luate în calcul toate scenariile posibile. Așadar, cel mai probabil din toamnă elevii vor învăța tot de acasă, online. Totodată, există posibilitatea și unei rocade pe tot parcursul anului de învățământ.

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online.”, a spus Ministrul Educației, potrivit digi24.ro.

Cum ar putea să arate școala din toamnă. Ministrul Educației a făcut anunțul. Cel mai bun scenariu care se ia în considerare

Sursă Foto: ecopolitic.ro

Elevii vor primii tablete

Potrivit informațiilor, Ministerul Educației a dat deja banii pentru achiziția de tablete, dispozitive de care elevii se vor folosi pentru învățământul online, iar termenul impus este 10 septembrie. Monica Anisie a ținut să precizeze că dacă există elevi care nu se descurcă în folosirea tabletei, atunci vor fi ajutați de profesori.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.”, a mai adăugat Monica Anisie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI