Cum ar fi reuşit un poliţist de la Frontieră din Iaşi să strângă o avere cu un salariu de 1.000 de euro. Cazul face înconjurul ţării

Andra Daoud 17.02.2022, 16:48
Cum ar fi reuşit un poliţist de la Frontieră din Iaşi să strângă o avere cu un salariu de 1.000 de euro. Cazul face înconjurul ţării

Un polițist de frontieră din Iași deține proprietăți impresionante, deși are un salariu lunar de 1.000 de euro. Agentul a intrat în vizorul presei pentru că deține un apartament, o casă de 200 metri pătrați, un teren și o cabană construită ilegal, pe malul lacului Bicaz. Cum ar fi reușit să facă avere și ce spune despre proprietăți.

Cum ar fi reuşit un poliţist de la Frontieră din Iaşi să strângă o avere cu un salariu de 1.000 de euro

Un agent de la Poliția de Frontieră din Iași a ajuns în atenția presei locale pentru că deține proprietăți pe care salariul lui și al soției nu le justifică. Cei doi au un apartament de 64 mp, o casă la Breazu de 200 mp, teren și o cabană de 84 mp. Pentru aceasta din urmă nu există autorizație de construcție, fiind ridicată cu încălcarea Codului Silvic, în zona de protecție a lacului.

Domeniul de pe malul lacului nu se regăsește în declarația de avere a agentului, iar terenul este pe numele tatălui său. În prezent, casa de vacanță din pădure, pontonul și barca pe care le deține sunt puse la vânzare, iar agentul cere 125.000 de euro pe toate trei.

Agentul a fost implicat într-un dosar penal în urmă cu 10 ani. Procurorii DIICOT l-au cercetat pentru complicitate la trafic de migranți și luare de mită, însă a fost achitat, din lipsă de probe. Autoritățile au suspectat atunci că agentul, împreună cu un coleg, ar fi ajutat să iasă din țară mai multe persoane care aveau interdicție de a părăsi România, prin punctul de trecere Sculeni.

Cum ar fi reuşit un poliţist de la Frontieră din Iaşi să strângă o avere cu un salariu de 1.000 de euro. Cazul face înconjurul ţării
Cabana de pe malul lacului Bicaz pe care polițistul vrea să o vândă

Cum justifică agentul faptul că deține atâtea proprietăți

Primii care s-au sesizat au fost jurnaliștii din Iași, iar apoi cazul agentului a ajuns în presa din toată țara. Contactat de către publicația Reporter de Iași, polițistul nu a dorit inițial să comenteze, spunând că este în concediu medical și că se recuperează după o operație pe care a suferit-o la genunchi.

A revenit ulterior cu lămuriri despre cabana de pe malul lacului Bicaz. El a spus că terenul a fost cumpărat de părinții lui, în 2018, pentru suma de 6.000 de lei. Apoi, terenul ar fi fost concesionat unui localnic, care a construit cabana și care se ocupă acum de vânzarea ei. În realitate, agentul de la Frontieră este proprietar, iar localnicul a fost desemnat să se ocupe de lucrurile administrative.

Polițistul și soția sa mai dețin o casă de 200 mp, dispusă pe trei niveluri, pe care au cumpărat-o în 2016. Potrivit declarației de avere depusă de agent, el și soția sa ar fi împrumutat de la bancă 125.000 de euro, făcând două credite. Casa ar fi costat, la vremea respectivă, 100.000 de euro.

Cât despre venituri, tot potrivit declarației de avere, soția agentului ar fi încasat anul trecut sume de aproximativ 350 de lei pe lună. Potrivit unor surse din poliție, salariul agentului  nu ar depăși 5.500 de lei lunar.

Urmăriți Impact.ro și pe