Cum ajung resturi ale rachetelor antigrindină peste caselor oamenilor. Explicațiile oferite de Petre Daea: “Acum este o perioadă de cercetare”

Mihnea Tălău 20.11.2022, 23:24
Cum ajung resturi ale rachetelor antigrindină peste caselor oamenilor. Explicațiile oferite de Petre Daea: “Acum este o perioadă de cercetare”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat, duminică, explicații în legătură cu rachetele antigrindină care alunge norii aducători de ploi. Mai nou, acestea aterizează peste casele oamenilor.

”Rachetele sunt într-o perioadă de cercetare științifică”

El spune că vrea să combată fenomenele meteo din ţara noastră şi anunţă că „rachetele sunt într-o perioadă de cercetare științifică”.

„Sunt două evenimente într-o perioadă scurtă de timp. Eu aș vrea să fac o corecție și anume că nu a căzut o rachetă, ci un rest dintr-o rachetă, care, sigur nu trebuia să se întample acest eveniment, motiv pentru care se purcede la întocmirea a acelui raport de dezvoltare vectorială pentru a se verifica care este cauza, în așa fel încât producătorul să fie în cunoștință de cauză, în așa fel încât să se evite aceste situații neplăcute, care pot genera anumite incidente.

Iată că a fost și acesta cu urmări. S-a spart o țiglă la o casă. Sigur că nu trebuie să se spargă nimic și nici nu trebuie să apară aceste fenomene. De aceea, cel care produce aceste rachete trebuie să vadă care este situația tehnică și tehnologică de nu s-a autodistrus racheta, având în vedere procedurile.

Rachetele sunt într-o perioadă de cercetare științifică, pentru a vedea care este efectul privind stimularea precipitațiilor. Nu este vorba de o intervenție obișnuită. Ca de fiecare dată când dumneavoastră erați în cunoștință de cauză prin rapoartele pe care le dădea la Ministerul Agriculturii, acum este o perioadă de cercetare pentru a putea intra într-o altă etapă”, a declarat ministrul Petre Daea, duminică, la România TV.

Cu racheta antigrindină în casă

Un bărbat din satul Vârfuri s-a trezit, în această dimineață, că acoperișul casei sale a fost lovit de o rachetă antigrindină. Casa peste care au căzut fragmentele din rachetă se află chiar în vecinătatea punctului de lansare, din comuna prahoveană Valea Călugărească.

O rachetă antigrindină a căzut, zilele trecute, și într-o curte din judeţul Vrancea.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...