Cum a vrut un român să obțină permisul în Spania. Autoritățile i-au arestat complicele

Iancu Andreea 28.02.2022, 18:19
Cum a vrut un român să obțină permisul în Spania. Autoritățile i-au arestat complicele

Un român care locuiește în Spania a găsit o metodă inedită de a obține permisul de conducere. Totuși, autoritățile locale au fost vigilente și au observat încercarea de fraudă a cetățeanului. Aceștia au fost însă uimiți să descopere modalitatea prin care românul a încercat să păcălească reprezentanții din cadrul biroului de emitere a permiselor.

Modul prin care un român a vrut să obțină permisul de conducere în Spania

Un bărbat de naționalitate română ar fi trebuit să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere într-un oraș din Spania. Simțindu-se însă nepregătit, acesta a ales să apeleze la un mod neașteptat de a păcăli autoritățile. Acesta a reușit însă să implice și alte persoane în această fraudă, iar autoritățile nu au ezitat să îi sancționeze pe părtași.

Pentru că trebuia să participe la examenul pentru permisul de conducere, un român a încercat să îl obțină prin păcălirea autorităților. Acesta și-a trimis un alt conațional să dea testul de permis în locul său. Din păcate pentru scenariul planificat, individul a fost arestat în sala de examen. Bărbatul, și el de naționalitate română, s-a prezentat cu un document de identitate fals. El a fost descoperit de polițiștii spanioli și arestat.

Cum a vrut un român să obțină permisul în Spania
Autoritățile din Spania au dispus arestarea românului prins în fapt

Autoritățile au făcut o descoperire uluitoare în urma verificărilor

Povestea incredibilă a românului a fost dezvăluită de Garda Civilă din Cantabria, care a arestat un bărbat în vârstă de 34 de ani, originar din România și rezident în Pamplona. Acesta este anchetat pentru că ar fi fost autorul unor infracțiuni de fals în acte și folosire fără drept a identității unei alte persoane. Bărbatul a fost prins în momentul în care s-a prezentat la examenul pentru obținerea permisului de conducere, atribuindu-și identitatea persoanei care ar fi trebuit să susțină, de fapt testul.

Garda Civilă de Circulație din Cantabria a colaborat cu Comandamentul Provincial de Circulație, care efectuează frecvent inspecții ale examenelor teoretice pentru obținerea permisului de conducere. În cadrul acestora sunt verificate documentele de identificare ale candidaților. Astfel, agenții au suspectat bărbatul care dădea examenul de conducere și au descoperit în urma acțiunii de verificare din 17 februarie că el nu era persoana care trebuia examinată.

Tânărul s-a prezentat la controlul de acces în sălile de examen cu un document de identitate fals, iar după finalizarea examinării autoritățile au verificat actul și au constatat că acesta era fals. Românul a fost arestat, iar bărbatul care trebuia să fie prezent la examen este căutat de polițiști. De asemenea, alte două persoane, care îl însoțeau pe românul reținut, le-au fost confiscate documentele de identitate pentru străini (NIE), având numere identice, dar identități diferite, alături de copiile unor cărți de identitate românești. Oamenii legii au remarcat fotografia bărbatului reținut pe mai multe cărți de identitate, dar cu nume diferite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...