Cum a reușit un orădean să își reînnoiască permisul de conducere deși are certificat de nevăzător. Strategia pusă la cale l-a costat scump

Ana Anitoiu 08.09.2022, 15:58
Cum a reușit un orădean să își reînnoiască permisul de conducere deși are certificat de nevăzător. Strategia pusă la cale l-a costat scump

Un orădean a reușit să își reînnoiască permisul de conducere, deși are certificat de nevăzător. Strategia pusă la cale l-a costat scump, după ce a ajuns în atenția autorităților. Oamenii legii au dezvăluit cum a reușit bărbatul să obțină documentul.

Motivul pentru care orădeanul și-a reînnoit permisul de conducere, cu certificat de nevăzător

În anul 2018, bărbatul din Oradea a avut oportunitatea de a se angaja șofer la o firmă de curierat din Elveția. Deși deținea încă de atunci un certificat de nevăzător, el a luat în considerare oferta de muncă. Însă, ca să ajungă să câștige banii la care spera, avea nevoie să-și reînnoiască permisul de conducere.

Bărbatul, care suferea și la acea vreme de o problemă gravă cu vederea, nu avea doar o legitimație de nevăzător, ci își depusese și un dosar pentru a se pensiona din motive medicale, conform site-ului de știri local ebihoreanul.ro.

Cum a reusit un oradean sa isi reinnoiasca permisul de conducere desi are certificat de nevazator
Barbat incatusat. Foto: Inquam Photos

Cum și-a reînnoit orădeanul permisul de conducere, cu certificat de nevăzător

Cazul lui a ieșit la iveală abia după divorțul de soția sa, când femeia la denunțat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Însă, aceasta nu a luat bine în calcul și implicarea ei în infracțiunea comisă de fostul partener de viață și posibilele consecințe.

Soția orădeanului a completat cu numele ei formularul pentru analize oftalmologice, a obţinut avizul favorabil, pe baza controalelor sale medicale, după care și-a șters numele şi l-a trecut pe cel al soţului ei, astfel încât acesta să-și poată reînnoi permisul de conducere, în ciuda afecțiunii sale.

Încercând să scape basma curată, femeia a pretins în faţa anchetatorilor că fostul ei soț a obligat-o să-şi facă analiza oftalmologică şi că tot el ar fi făcut falsurile în fişa de consultație depusă la dosarul înaintat Serviciului Permise.

Orădeanul și soția lui, condamnați la închisoare

Însă, anchetatorii au cerut o expertiză grafologică. Rezultatul acesteia a arătat că scrisul de pe document este al femeii și nu al fostului ei soț, așa cum declarase ea.

Femeia a fost condamnată la un an de închisoare, iar fostul ei soț la trei luni de închisoare, pedepse a căror aplicare a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de doi ani. Însă, hotărârea judecătorească nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Verdictul final în acest caz va fi pronunțat de Curtea de Apel Oradea. Fișa medicală falsificată a fost anulată de instanță, iar bărbatul va rămâne fără permis de conducere.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...