Cum a reușit David Popovici să devină cel mai rapid înotător de pe planetă. S-a aflat abia acum adevărul

Ioana Bucur 19.08.2022, 10:53
Cum a reușit David Popovici să devină cel mai rapid înotător de pe planetă. S-a aflat abia acum adevărul

Are doar 17 ani și a scris deja istorie în sportul mondial. „Racheta” din România este acum o vedetă în toată regula, tânărul fiind aplaudat și admirat de oamenii din toate colțurile lumii. Dar cum a reușit David Popovici să devină cel mai rapid înotător de pe planetă? Chiar el a dezvăluit secretul succesului de care se bucură. Ce promisiune i-a făcut ministrul Sportului, Eduard Novak.

David Popovici, despre drumul spre succes

David Popovici este omul momentului. La doar 17 ani, a doborât recorduri și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial în sportul pe care îl practică.

De la Campionatele Europene de Natație de la Roma, s-a întors în România ca dublu campion, cu două medalii de aur câștigate la probele de 100 de metri liber și 200 de metri liber.

Mulți își doresc să îi afle secretul, de la alimentație, la programul de antrenamente. Pregătirea lui este continuă, chiar și în momentele în care nu este în bazin. David Popovici a vorbit recent despre cartea ce l-a făcut să își dorească să fie cel mai bun din lume, să nu creadă că există limite pentru performanțele pe care le poate obține.

„Michael Phepls are o carte intitulată „No limits” (n.r- Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară, chiar anul trecut, la Roma, o aveam cu mine. Adam Peaty e unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient – a declarat sportivul, potrivit gsp.ro.

În cartea sa, Michael Phelps – înotător american, multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație și deținător al șapte recorduri mondiale – vorbește despre secretele succesului său. Sportivul descrie pregătirea pe care a făcut-o, dragostea pentru înot, familia în care a crescut, dar și provocările și obstacolele pe care a trebuit să le depășească.

Cum a reusit David Popovici sa devina cel mai rapid inotator de pe planeta. S-a aflat abia acum adevarul

Ce i-a promis ministrul Sportului

La scurt după revenirea lui David Popovici în țară, Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că i-a promis campionului că se va ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

„A revenit în ţară dublul nostru campion european şi recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluţiilor de excepţie de la Europenele de la Roma.

L-am aşteptat într-un cadru restrâns, cu doamna preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului şi i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”. Este bazinul lui preferat şi cred că atât el, cât şi cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condiţiile de antrenament şi pregătire”, a transmis Novak.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...