Cum a reacţionat Liviu Dragnea când a aflat că poate ieşi din închisoare mai devreme. Îi vor fi recunoscute zilele de muncă

Cristian Cojocaru, Anca Lupescu 23.04.2021, 18:10
Cum a reacţionat Liviu Dragnea când a aflat că poate ieşi din închisoare mai devreme. Îi vor fi recunoscute zilele de muncă

Dacă anterior, fostul lider PSD era nemulțumit de tratamentul primit în cadrul penitenciarului Rahova, iată că acum iese soarele și pe strada lui Liviu Dragnea, acesta putând ieşi din închisoare. Comisia de liberare condiționată a dat aviz pozitiv.

Liviu Dragnea va putea ieşi din închisoare

Update – Anterior, Liviu Dragnea le-a cerut magistraților să îi fie recunocute zilele în care ar fi trebuit să iasă la muncă și nu a fost lăsat. Astăzi, fostul lider a câștigat procesul pentru recunoașterea acestor zile de către Administrația Penitenciarului Rahova. Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 a admis astăzi contestația depusă de Liviu Dragnea.

Astfel, fostului lider PSD, îi sunt recunoscute zilele de muncă din perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 și 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, pentru că s-a constatat încălcarea dreptului la muncă. Pe de altă parte, contestația cu privire la zilele de muncă din perioada 12 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, perioadă în care Liviu Dragnea a fost internat în cadrul spitalului din penitenciar, a fost considerată de către magistrați ca fiind neîntemeiată. Decizia luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

Știrea inițială – Liviu Dragnea le-a cerut în cursul zilei de astăzi judecătorilor, ca pentru zilele în care nu a putut ieși la muncă, să îi fie recunoscute drept zile muncite. Dacă magistrații vor fi de acord cu cerința fostului lider PSD, acesta va putea ieși din închisoare mai devreme. Anterior, Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiționată a Penitenciarului Rahova. El va putea merge acum în instanță pentru a cere magistraților acest lucru.

 „Evident că s-a bucurat. Ceea ce pot să vă spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condiţiilor legale pentru aplicarea dispoziţiei legale în acest sens, respectiv a liberării condiţionate, ceea ce înseamnă că a îndeplinit fracţia de de două treimi din care evident s-au scăzut zilele de muncă şi bineînţeles a îndeplinit toate toate celelalte condiţii cumulativ prevăzute de lege. Dacă ar fi fost lăsat să iasă la muncă în toată această perioadă, respectiv din 29 iunie 2020 până spre jumătatea lunii februarie, ar fi putut aplica pentru această liberare condiţionată încă din februarie”, a explicat avocata lui Liviu Dragnea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a afirmat că în data de 27 aprilie, chiar înainte de Paște, va avea loc primul termen în proces, în cadrul Judecătoriei Sectorului 5. Aceasta a mai adăugat că vor ”vedea ce decide judecătorul”. Decizia nu va fi una definitivă, astfel că ultimul cuvânt va fi din partea Tribunalului București.

Liviu Dragnea a avut mai multe conflice cu conducerea inchisorii
Liviu Dragnea a avut mai multe conflicte cu conducerea inchisorii

Conflictele pe care le-a avut cu conducerea închisorii

Fostul om politic se află în detenție din data de 27 mai 2019. Acesta a fost condamnat definiv de către Instanța supremă la închisoare cu executare pentru o periodă de 3 ani și 6 luni. Dragnea a fost acuzat de instigare la abuz în serviciul în cazul angajărilor fictive din cadrul DGASPC Teleorman.

Pe parcursul detenției, fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu conducerea Penitenciarului Rahova. Acesta a intenta mai multe procese, acuzând că deși a vrut să muncească în atelierul auto al penitenciarului, nu a fost lăsat. La acea vreme, conducerea a decis să îi retragă acestuia dreptul de muncă, după ce i-a acordat un interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu.

Aceasta este jurnalist la Realitatea Plus. La acea vrmee, Adminisitrația Națională a Penitenciarelor a afirmat că nu i-a fost autorizat lui Dragnea să poată susține interviul. Totodată, Penitenciarul Rahova l-a sancționat pe Liviu Dragnea cu ridicarea dreptului de a munci în cadrul atelierului auto al închisorii.

Urmăriți Impact.ro și pe