Cum a răspuns Sorana Cîrstea la întrebarea cine e cea mai bună jucătoare de tenis din România. Nici nu a ținut cont de Simona Halep

Beatrice Dumitru 25.10.2022, 09:51
Cum a răspuns Sorana Cîrstea la întrebarea cine e cea mai bună jucătoare de tenis din România. Nici nu a ținut cont de Simona Halep

Sorana Cîrstea a acordat un interviu inedit în care a vorbit despre cariera ei, despre bani, despre testele antidopung, dar și despre accientările pe care le-a suferit în sportul de performanță. Întrebată în podcast-ul lui Speak cine este cea mai bună jucătoare de tenis din România, Sorana Cîrstea a răspuns fără echivoc.

Ce a răspuns Sorana Cîrstea despre cea mai bună jucătoare de tenis din România

Sorana Cîrstea (32 ani) a mărturisit că sportul de performanță presupune multe sacrificii și a dezvăluit cu ce probleme de săntate se confruntă din cauza efortului susținut. Tenismena a spus că nu mai are cartilaj la genunchi și își face injecții cu acid hialuronic la trei, patru luni pentru a rezista.

Sorana Cîrstea a vorbit și despre cea mai bună jucătoare din România. Deși Simona Halep este jucătoarea de tenis din țara noastră clasată cel mai sus în ierarhia WTA, locul zece, și a câștigat două turnee de Grand Slam, Sorana Cîrstea a afirmat că nu poate spune despre altă tenismenă că este „cea mai bună” și a explicat și de ce. Ea ocupă locul 38 în clasamentul mondial.

Cum a răspuns Sorana Cîrstea la întrebarea cine e cea mai bună jucătoare de tenis din România
Sorana Cărstea este pe locul 38 în clasamentul WTA.

E o întrebare dificilă și o să spun că eu sunt și explic și de ce. Mi se pare că atunci când esti sportiv de performanță trebuie să fii criticul tău numărul unu, dar în același timp și fanul tău numărul unu. Eu sunt modestă, dar am și o aroganță pentru că îmi știu valoarea. E foarte greu să spun că cineva anume e cea mai bună jucătoare din România, pentru că mă desconsider pe mine. Eu cnsider, și de aceea și mai joc, că eu sunt cea mai bună, că eu pot să bat pe oricine și asta te ține pe linie. Probabil că lumea nu va întelege pentru că pe hârtie sunt alte nume”, a declarat Sorana Cîrstea la podcastul La Fileu.

Sorana Cîrstea, despre testele antidoping

Jucătoarea a mai afirmat că tenisul este un sport foarte dur, iar dacă n-ai încredere și nu esti stăpân pe tine ești foarte ușor dat la o parte și nici nu faci față competiției. „Tu trebuie să ai foarte multă încredere în tine, uneori chiar mult peste, să dai un pic în nebunie când vine vorba despre încredere”, a spus Soana Cîrstea.

La câteva zile după izbucnirea scandalului în care este implicată Simona Halep după ce a fost prinsă dopată cu roxadustatși suspendată provizoriu, Sorana Cîrstea a spus că aceste controalele antidoping sunt foarte stricte și a dezvăluit că s-a întâmplat ca ea să fie testată și de trei ori într-o săptămână.

Este o aplicație în care tu, în fiecare zi, trebuie să dai o oră în care poți fi testat. Pe noi ne testează în turnee, dar avem acest program care te testează și în afara turneelor. Când vor ei, fără să anunțe”, a povestit tenismena.

Cea mai bună clasare a Soranei Cîrstea în ierarhia mondială a fost locul 21, în august 2013, și a câștigat două titluri WTA, Tashkent (Uzbekistan), în 2008, și Istanbul (Turcia), în 2021. Tenismena a câștigat din tenis suma de 7,349,157 milioane de dolari.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...