Cum a rămas un turist român fără bani în concediul din Grecia. Metoda folosită tot mai des de hoți, dezvăluită pe internet

Stan Filon 29.06.2022, 17:04
Cum a rămas un turist român fără bani în concediul din Grecia. Metoda folosită tot mai des de hoți, dezvăluită pe internet

Grecia rămâne una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. De când se dă startul sezonul estival, Grecia este luată cu asalt de milioane de turiști din toată lumea, atrași de plajele perfecte și de nisipul auriu. Ei bine, tocmai numărul mare de turiști fac ca această țară să fie foarte interesantă pentru foarte mulți hoți, de multe naționalități, care sunt la rândul lor atrași de portofelele celor veniți în vacanță. Și românii îngroașă numărul victimelor făcute de hoți.

Cum a rămas un turist român fără bani în concediul din Grecia

Un turist român care a vizitat recent Grecia a povestit pe Internet cum a fost furat de nu mai puțin de 3.000 de euro. Bărbatul a recunoscut că a fost neglijent și a lăsat suma de bani în interiorul mașinii. la întoarcere, portiera nu era forțată, însă nici urmă de bani. Hoții au dat livitura în Halkidiki.

„Plaja Tigania. Azi 25 iunie, in parcarea din partea de sus, pe dealuri, am fost avertizat de către un grup de români că numai ce descoperiseră că fuseseră jefuiți. Metodă inedită, ușa la mașină nefortata, portofelul cu actele in mașină, luaseră doar banii(3000 de euro). Aviz pentru concetățeni”, povestește Bogdan Tozaru pe grupul de Facebook „forumhalkidiki”.

Cum a ramas un turist roman fara bani in concediul din Grecia
Cum a ramas un turist roman fara bani in concediul din Grecia

A lăsat în mașină o sumă mare de bani

Internauții l-au compătimit pe turistul care a ales Grecia, dar i-au transmis și că a fost foarte neglijent, atunci când a lăsat o sumă atât de mare de bani în interiorul mașinii.

„Dar chiar, cum sa lași 3000 Euro in masina si/sau telefoane ? In primul rând nu as umbla cu atâția bani cash la mine in concediu, iar in al doilea rând nu las telefonul sau bani in masina nici in mijlocul orașului, sau in parcare supravegheata video”, scrie cineva.

Bărbatul nu este singura victimă a hoților. „Și mie anul trecut în Lidl Nikiti (n.r., Nikiti – unul dintre cele mai vechi sate din Halkidiki) în 10 minute mi-au furat 2 telefone, greșeala mea ca am lăsat un ghiozdan în mașină, ușa neforțată. Probabil in apropiere fiind mi-a copiat, blocat frecvența, când am închis. Verificați manual ușa chiar dacă auziți ca s-a închis și nu lăsați nimic în mașină”.

Se fură și în Atena

Un alt internaut a spus că nu doar la plajă se fură, ci chiar și în capitala Greciei, Atena, unde hoții buzunăresc turiștii fără nicio problemă. Aceștia acționează chiar și la metrou, unde este plin de camere de luat vederi.

„Povești! Se fură in Atena, Salonic, așa că la plajă e floare la ureche. Dar să lași bani, acte și electronice în mașină, scuze, e prostie. La fel și în România, Bulgaria, Serbia, oriunde. Plus că poate făptașii erau români și au prins din discuții că au ceva bun de ciordit din acea mașină. Acum 3 ani, fix după ce am plecat din Atena, grecii au prins 4 români care făcuseră ravagii la metrou, pe stradă, Acropole și chiar în hoteluri mici fără sisteme de securitate. O familie prietena a fost jefuita pe stradă doar pt că și-a pus tot, acte și bani, in rucsacul din spate și, cum au aflat mai târziu, hoții i-au auzit vorbind despre asta”, explică o doamnă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...