EXCLUSIV

Cum a început colaborarea 3 Sud Est. Laurențiu Duță, dezvăluiri inedite de la debutul trupei. „Eu cântam Michael Jackson, iar ei dansau în stil MC Hammer”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 15.10.2022, 11:34
Cum a început colaborarea 3 Sud Est. Laurențiu Duță, dezvăluiri inedite de la debutul trupei. „Eu cântam Michael Jackson, iar ei dansau în stil MC Hammer”. EXCLUSIV

Începuturile colaborării celor de la 3 Sud Est au stat sub semnul muzicii lui Michael Jackson și a dansurilor în stil MC Hammer și Vanilla Ice. Laurențiu Duță își amintește ce nu a mers la debutul lor comun, consumat acum trei decenii.

Cum a început colaborarea 3 Sud Est

Începuturile relației profesionale, dar și a prieteniei dintre cei trei componenți ai trupei 3Sud-Est, Laurențiu, Mihai și Viorel, nu au fost lipsite de emoții. Dacă trupa în sine marchează în această toamnă un sfert de veac de la constituirea ei, colaborarea celor „trei muschetari” de la malul mării avea să înceapă însă mult mai devreme, în urmă cu exact 30 de ani.

„În 1992 jucam într-un spectacol de varietăți pe scena Teatrului Fantasio din Constanța. Showul se numea „Bărbatul fatal de pe litoral” , dar vă pot asigura că nu era vorba despre mine, ci despre un alt coleg, Iulian Dumitrache. Aveam 16 ani și interpretam în limba română unul dintre cântecele de succes ale lui Michael Jackson, Black or White ”, își începe Laurențiu Duță, în exclusivitate pentru impact.ro, povestirea unor vremuri frumoase.

El susține că la un anume moment, Edi, unul dintre coregrafii Teatrului Fantasio, l-a surprins propunându-i să aibă niște dansatori pe post de parteneri în cadrul momentului său muzical.

„Și așa avea să înceapă într-un fel totul, o dată cu acordul meu de a colabora cu cei doi dansatori locali, despre care Edi îmi spusese că nu mă vor dezamăgi. Însă prima noastră întâlnire nu a fost deloc lipsită de emoții. Și asta din pricina faptului că cei doi băieți, cam de aceeași vârstă cu mine, aveau să-și facă intrarea pe scenă, cam în a doua parte a momentului meu, cu tot felul de figuri de dans, inclusiv cu tumbe și salturi, care m-au surprins total. Mai ales în condițiile în care muzica era dată încet, fiindcă pe vremea aceea se asculta mult mai încet ca azi, să intre cu mult zgomot doi băieți pe scenă, a reprezentat o figură aparte!”, mărturisește azi același Laurențiu Duță.

Cum a început colaborarea 3 Sud Est. Laurențiu Duță, dezvăluiri inedite de la debutul trupei. „Eu cântam Michael Jackson, iar ei dansau în stil MC Hammer”. EXCLUSIV
Mihai Budeanu, Laurențiu Duță și Viorel Sipoș, adică cei care au dat viață unei trupe de succes total, 3 Sud Est

„Eu cântam Michael Jackson, iar ei dansau în stil MC Hammer sau Vanilla Ice, ceea ce nu prea se potrivea”

În plus, el se mai amuză și astăzi, după trei decenii, că stilul de dans al celor doi parteneri ai săi, Viorel Sipoș și Mihai Budeanu, nu prea se potrivea cu melodia interpretată de el.

„Eu cântam Michael Jackson, iar ei dansau în stil MC Hammer sau Vanilla Ice, ceea ce nu prea se potrivea. Dar am dus numărul până la capăt și am decis să colaborăm pe mai departe. Mai ales că amândoi mi-au făcut bucuria să-mi spună că admirau tot ce făceam eu pe atunci. Așa se face că am fost și producătorul primului lor album, AV 37, de la numărul blocului în care stăteau”, indică Duță.

Cert este că în scurt timp Mihai Budeanu a trebuit să plece să-și satisfacă stagiul militar, așa că relațiile dintre cei trei au fost întrerupte pentru o vreme.

„La întoarcerea din armată a lui Mihai am fost surprins însă să descopăr calitățile sale muzicale. Și lucrurile s-au schimbat încă o dată între noi. Am decis să constituim împreună o trupă și să vedem ce putem face împreună, măcar pentru un singur cântec. Asta se petrecea în septembrie 1997, exact acum un sfert de veac. Peste câteva luni debutam cu melodia „Ai plecat ”, care s-a dovedit a fi un mare succes. Și de acolo lucrurile s-au scris cu totul altfel!”, conchide tot Laurențiu Duță.

Cei trei, Laurențiu, Viorel și Mihai, susțin în această toamnă un turneu aniversar la nivel național cu ocazia centenarului trupei. Bucureștiul va intra pe agenda turneului la finele lunii noiembrie, cel mai probabil, fiindcă dată nu a fost încă stabilită.

Urmăriți Impact.ro și pe