Cum a gafat în urarea de 8 martie un secretar de stat în Ministerul Justiției. „Lumea va fi un loc mai frumos dacă vom începe să respectăm aceste ființe ale societății”

Gabriela del Pupo 08.03.2023, 17:14
Cum a gafat în urarea de 8 martie un secretar de stat în Ministerul Justiției. „Lumea va fi un loc mai frumos dacă vom începe să respectăm aceste ființe ale societății”

Fiecare ocazie specială, fie că este vorba despre comemorarea unei mari personalități, sau o sărbătoare religioasă, vine și cu gafe din partea politicienilor care postează mesaje pe rețelele de socializare. Dacă în trecut Raluca Turcan îi ura „La mulți ani” Baronului Brukenthal, gafă pe care au mai făcut-o și alți politicieni la împlinirea a sute de ani de la nașterea unor mari scriitori, iată ca a venit rândul ca de 8 martie, femeile să fie greu de definit. Secretarul de Stat la Ministerul Justiției, Bogdan Ilea, s-a exprimat într-un mod mai puțin fericit numind femeile „ființe ale societății” în postarea sa cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Ce îl recomandă pe Bogdan Ilea pentru funcția pe care o ocupă?

George Bogdan Ilea a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției în februarie 2021, minister condus de către Stelian Ion la vremea respectivă. Acesta devenise decan al Baroului Sălaj la doar 33 de ani, în 2015, un record în ceea ce privește vârsta. George Bogdan Ilea a urmat studiile de licență și masterat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai în perioada 2000-2005. După facultate devine avocat stagiar și urmează un curs pilot de mediere la Craiova, sub tutela Ambasadei SUA și a Ministerului Justiției, iar din 2006 lucrează la cabinetul său de avocatură. Tot în 2006 a absolvit Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.Din 2010 acesta a fost administrator la propriul cabinet de insolvență.

Putem deci considera că postarea de astăzi nu are legătură cu lipsa de pregătire ci a fost doar o gafă regretabilă.

Cum au reacționat utlizatorii platformei după ce gafa s-a viralizat?

Postarea inițială a fost ștearsă de pe pagina secretarului de stat Bogdan Ilea, dar nu înainte de a se fi viralizat pe alte pagini, unde doamnele și domnișoarele vizate de mesajul politicianului au avut ocazia să își exprime părerea cu privire la modul în care acesta a ales să se exprime. Cele mai multe mesaje păstrează însă un ton de glumă și nu agresiv la adresa angajatului la Ministerul Justiției.

  • „Pai sa înceapă el să le respecte prin a NU le numi „ființe”, ca și cum s-ar referi la alta specie”, spune o doamnă vizată de urarea politicianului.
  • „Poate o să propună în Constituție în loc de doi soți, să fie un bărbat și o ființă a societății, să vezi atunci distracție.”
  • „Nu pur și simplu ființe, ființe ale societății.
    Mă simt flatată…”, spune o altă domnișoară.
  • „Știa ca nu exista cale în care sa mulțumească pe toată lumea, probabil a ales între ființe, bipede, primate și altele asemenea”
  • „Ființele societății suna similar cu câinii comunitari.”, comentează un alt utilizator al platformei.
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...