Cum a fost surprinsă marţi dimineaţă Raluca Turcan la Ploieşti. Aşa nu a mai fost văzută. Foto EXCLUSIV

Iancu Andreea 21.09.2021, 13:04

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, este o prezență frecventă în cadrul diferitelor vizite de serviciu și evenimente, care au legătură cu activitățile sale privind sectorul Muncii și al Protecției Sociale din România. O astfel de apariție a avut oficialul român și marți dimineață, în cadrul unui eveniment menit să aniverseze 30 de ani de la inaugurarea unei companii importante în România. Cu această ocazie, Raluca Turcan a fost surprinsă la Ploiești într-o ipostază neașteptată, alături de un coleg de guvernare.

Raluca Turcan, surprinsă la Ploiești, la un eveniment important, alături de un alt ministru

Ministrul Muncii a participat în această dimineață la Ploiești, la un eveniment important din cadrul companiei Coca Cola, care a celebrat astăzi prezența de 30 de ani pe piața din România. Pentru că se numără printre giganții care au contribuit la dezvoltarea economică și a locurilor de muncă din țara noastră, la eveniment a fost invitată și Raluca Turcan, dar și Ministrul Mediului, Tanczos Barna. Cei doi au susținut fiecare câte un discurs privind importanța companiei Coca Cola în România, ministrul Muncii apreciând influența gigantului asupra locurilor de muncă și economiei statului.

După câteva minute petrecute în compania unui bărbat misterios, de care ministrul Raluca Turcan părea foarte apropiată, aceasta a luat loc în sală, în timp ce Alessandra Stoicescu, gazda evenimentului, făcea prezentările. Ulterior, ministrul Muncii a luat cuvântul, susținând un discurs care a vizat efectele pe care le are compania Coca Cola în cadrul ocupării forței de muncă a României, apreciând totodată sumele investite de către aceasta în economie. Potrivit oficialului român, compania are un rol important, chiar și în plină criză sanitară, asupra societății noastre.

Dragi prieteni ai Coca Cola, astăzi pentru mine este o zi marcată de optimism.(…) Cifrele investiției pe care dumneavoastră o reprezentați în România vorbesc de la sine: 1.500 de angajați, 15.000 cel puțin de locuri de muncă în lanțul valoric, 165 de milioane, suma plătită pentru salarii în România, 35 de milioane de euro investiți în România în perioada 2020-2021. Toate acestea sunt cifre de dezvoltare, care au adus o plus valoare atât în afacerea pe care dumneavoastră o aveți aici, dar și în economia și societatea noastră. România s-a schimbat mult în ultimii 30 de ani și nu pot să nu remarcă că dumneavoastră ați contribuit în această perioadă la această evoluție, a precizat ministrul Turcan în cadrul evenimentului aniversar al Coca Cola.

Cum a fost surprinsă Raluca Turcan la Ploiești
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul evenimentului „30 de ani de Coca Cola”

Ministrul a vorbit despre piața muncii din România și provocările cu care se confruntă

În ciuda problemelor generate de criza sanitară din ultimul an și jumătate, ministrul Muncii apreciază faptul că poate privi cu speranță către viitor, atât timp cât situația economică din România este una care nu a fost complet afectată. Raluca Turcan a precizat, de asemenea, faptul că în mandatul său își dorește să creeze locuri de muncă mai bine plătite, dar și forță de muncă ce se poate remarca prin calificări.

Dincolo de criza politică, de probleme punctuale, cred că sunt linii mari care ar trebui să încurajeze. Acestea sunt valoarea investițiilor, numărul de locuri de muncă create, creșterea economică, după o perioadă de criză generată de criza sanitară, o creștere pe care dacă nu am fi avut-o n-am fi putut privi cu optimism către viitor. Sunt atentă la măsurile active, de creare de forță de muncă, de sprijinire a oamenilor să intre în piața muncii, de sprijinirea celor afectați de pandemie, de asistența socială, de sprijin țintit pentru cei vulnerabili. Așadar, în pofida situației economice mai dificile, consolidarea fiscală în România nu este zdruncinată, iar asta este o informație importantă pentru mediul de business din România, a mai explicat oficialul român.

Totodată, Raluca Turcan a recunoscut că există probleme serioase în privința pensiilor, salariilor și sectorului ce privește asistența socială în România, însă potrivit opiniei ministrului, toate acestea nu pot fi rezolvate fără a vorbi despre dezvoltarea tuturor palierelor care țin de piața muncii și de ocuparea de la nivelul acesteia.

Ministerul pe care îl conduc și-a asumat o responsabilitate sută la sută dedicată ocupării și creării de locuri de muncă mai bine plătite prin forță de muncă mai bine calificată. Este un deziderat de care îmi leg acest mandat și pe care, din nefericire, mulți oameni în funcția de Ministrul al Muncii l-au ignorat. Știu că probleme legate de pensii și salarii și de asistență socială sunt uriașe, dar nu putem rezolva acele provocări dacă nu crește partea de ocupare, a mai precizat ministrul Turcan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...