Cum a fost surprins Klaus Iohannis în Egipt. Imaginile astea o să îi supere pe români

Ana Anitoiu 27.10.2021, 19:30
Cum a fost surprins Klaus Iohannis în Egipt. Imaginile astea o să îi supere pe români

Klaus Iohannis a fost surprins miercuri alături de soția lui, Carmen, într-o vizită la piramidele din Giza. Președintele României și partenera lui de viață nu au ratat ocazia de a vedea celebrul complex de monumente antice, în contextul vizitei de stat pe care au făcut-o în Egipt la invitația președintelui Abdel Fattah El-Sisi.

Cum a fost surprins Klaus Iohannis în Egipt

În timp ce medicii din România se luptă cu cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, Klaus Iohannis și soția lui s-au bucurat de un moment inedit, la piramidele din Giza. Amândoi au purtat ținute  albe formate din pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, după cum se vede în unele imagini făcute publice de Antena 3.

Potrivit Președinției României, Klaus Iohannis a fost invitat într-o vizită de stat de către omologul său, Abdel Fattah El-Sisi, în cadrul căreia au fost stabilite și întâlniri cu președinții celor două camere parlamentare egiptene. Călătoria președintelul a avut loc în contextul în care Egiptul încheie starea de urgență pe care a impus-o în 2017 ca urmare a unor atentate cu bombă.

Cum a fost surprins Klaus Iohannis in Egipt. Imaginile astea o sa îi supere pe romani
Klaus Iohannis si sotia lui, in Egipt

Agenda lui Klaus Iohannis pentru vizita din Egipt

Conform Președinției României, Klaus Iohannis și omologul său vor discuta inclusiv pe teme actuale de politică internațională, mai ales despre evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

”Vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt.

Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

În cadrul vizitei de stat în Republica Arabă Egipt, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea întrevederi și cu Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, și Președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq”, mai arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a pierdut mult din încrederea românilor

Încrederea românilor în Klaus Iohannis a scăzut considerabil. Dacă în septembrie era de 28%, aceasta a ajuns la 14%, potrivit unui sondaj ce a fost realizat de Avangarde pentru PSD.

Totodată, același sondaj arată că prim-ministrul demis Florin Cîțu are o cotă de încredere de doar 7% în țară. Pe de altă parte, Alexandru Rafila se bucură de un procent de 30% încredere de la români.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...