EXCLUSIV

Cum a fost chinuită Amalia Bellantoni de autoritățile române. Ce a pățit fosta concurentă de la Chefi la Cuțite. EXCLUSIV

Cristian Botez 16.06.2021, 18:46
Cum a fost chinuită Amalia Bellantoni de autoritățile române. Ce a pățit fosta concurentă de la Chefi la Cuțite. EXCLUSIV

Luni de zile, de la începutul acestui an, la mai toate protestele de stradă, dar și în emisiuni de televiziune, talkshow-uri și buletine de știri, o femeie blondă, frumoasă și micuță s-a făcut remarcată printr-o prezență puternică, foarte vocală, plină de patos, care își exprimă revolta față de autoritățile care au adus industria HORECA, cea care reprezintă nu mai puțin de 400 de mii de oameni care își câștigă existența din munca lor în hoteluri, restaurante și cafenele, în pragul falimentului total. Este vorba de Amalia Bellantoni, o româncă măritată cu un cunoscut bucătar sicilian, Domenico Bellantoni, împreună cu care deține unicul restaurant cu specific exclusiv sicilian din București, undeva prin centrul Bucureștiului.

Absolventă de Limbi străine, stewardesă și militantă civică

Cine este de fapt Amalia Bellantoni? Are 40 de ani și a absolvit Facultatea de Limbi străine a Universității București, pe vremea când, la admitere, erau 20 de candidați pe loc. A terminat Engleză și Germană, în principal, studiind în secundar Italiana și Engleza. Cunoaște, de fapt șase limbi străine, celor de mai înainte adăugându-li-se și Spaniola și Portugheza. Pe lângă acestea, Amalia a studiat, la Universitatea din Messina, Sicilia, și „limba siciliană”, dialectul „strittu missimisi”.

După absolvire, Amalia Bellantoni a intrat în lumea aviației, fiind vreme de 19 ani stewardeză la ALITALIA, iar, în finalul carierei în acest domeniu, la TAROM. La compania aeriană română a ajuns după ce a participat, în 2010, la un show tv celebru pe atunci, difuzat de Antena 1, ”Vreau să fiu stewardesă”, spectacol tv prezentat de Dan Negru. Acela a fost, de altfel, și momentul în care Amalia a început să cocheteze și chiar să se afirme în lumea showbiz-ului. A urmat, apoi, participarea sa la celebra emisiune „Chef la cuțite”, apariția și evoluția sa în show fiind remarcabile. Amalia are titlul în lumea gastronomiei, de „Lady Chef of Sicily in The World” by Regione Siciliana”.

La restaurantul cu specific sicilian pe care îl au Amalia și Domenico, afacere demarată în urmă cu zece ani, atmosfera este sută la sută siciliană. Pereții localului sunt tapetați cu fotografii din Sicilia, portul Messina, dar și diplome, recunoașteri ale activității gastronomice și de prestație ca restaurant sicilian, articole din presa suditaliană, siciliană. Tot personalul este din Sicilia, oamenii aduși de Domenico au venit în România, unii, cu tot cu familii. Acolo unde funcționează il ristorante, o vilă mare, locuiesc soții Bellantoni, cu cei doi băieți ai lor, dar și o parte din personal. Aici totul este din Sicilia. Meniul produsele, rețetele, vinul  și berea, chiar și desertul. Totul mergea minunat până s-a declanșat nebunia cu pandemia.

Prigoniți de autorități în timpul pandemiei

Amalia își amintește de luna februarie a anului trecut. ”A fost cumplit. După ce a fost depistat acel cetățean din Italia, care locuia în acea localitate din Gorj, a început prigoana noastră. A italienilor. Eram văzuți rău peste tot. Lumea se îndreptase împotriva noastră, noi eram cauza răului care se năpustise asupra României! Am avut de suferit, noi, personalul. Prin ce au trecut și copiii! Gândiți-vă că era primul lor an de școală în România! Dintr-o dată ne-am trezit marginalizați, adevărați proscriși! O lună întreagă am stat practic baricadați în casă. Dar nu am stat degeaba. Am igienizat totul, am adus îmbunătățiri restaurantului și ușor-ușor, ca toți ceilalți, am început să ne adaptăm. Am început și noi să punem în mișcare sistemul de livrări la domiciliu.

Am fost asaltați, apoi, de controale. Controale peste controale. Au fost zile în care aveam 15-20 de funcționari, în echipe de control, de la mai multe instituții ale statului, în același timp, în restaurant! Pe urmă au început nebunia cu închideți restaurantul, deschideți restaurantul! Nu mai știam ce să facem. Măsurile impuse de autorități au devenit să fie din ce în ce mai haotice, fără noimă. Și noi primeam facturi peste facturi, multe pentru servicii de care nici nu mai beneficiam. De salubritate/gunoi, de exemplu. Atunci am simțit nevoia să iau atitudine și să mă revolt. Vreți să știți ceva? Aș putea bine-mersi să mă stabilesc oriunde, în afara României. Avem case, avem proprietăți. Dar eu sunt româncă, vreau să trăiesc În România. Nu vreau să fiu Diaspora. Îmi iubesc țara!”, spune micuța și inimoasa blondă.

În război direct cu șeful de post din Belciugatele. Domenico a fost bătut și buzunărit

A trecut pandemia, așa cum a trecut, dar Amalia și familia sa au rămas în război. De data aceasta frontul s-a mutat în comuna Belciugatele, județul Călărași, unde soții Bellantoni au cumpărat o fermă de animale, pe care încearcă să o pună pe picioare, proiect care ar urma să ducă și la amenajarea unui loc de vacanță și agrement de tip agro. Intențiile Amaliei și ale lui Domenico au declanșat recații de adversitate, care au culminat cu amenințări și chiar cu o bătaie încasată de Domenico, urmată de tâlhărie. Autorul, neprins, ar face parte din comunitatea rommilor din localitate, pe care șeful postului de poliție din Belciugatele, căruia toată urbea îi spune „nea Fane”, pare incapabil să o țină sub control. De altfel, nea Fane ar fi chiar unul din cei care nu a văzut deloc cu ochi buni sosirea „sicilienilor” în comuna în care polițistul se crede stăpân absolut.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI