Cum a fost amendat un bărbat din Râşnov mort de 2 ani. Detalii incredibile: “Abuz, bătaie de joc sau prostie?”

Stan Filon 01.03.2021, 09:15
Cum a fost amendat un bărbat din Râşnov mort de 2 ani. Detalii incredibile: “Abuz, bătaie de joc sau prostie?”

Întâmplare de tot râsul la Râșnov, acolo unde un bărbat mort de doi ani a fost prins pe stradă, după ora 23:00,  fără declarație pe proprie răspundere! Persoana decedată ar fi fost amendată pentru zădărnicirea combaterii pandemiei de coronavirus. Cel puțin așa susține Poliția Locală.

Bărbat decedat de doi ani, amendat pentru că umblă pe străzi fără declarație pe propria răspundere, după ora 23:00

Chiar dacă pare o întâmplare ruptă din filmele de groază, cu fantome și spirite rele, care nu se supun legilor date în pandemie, nu este deloc așa. Totul a avut loc recent, când un bărbat a primit un plic acasă în care se afla o amendă destul de mare pe numele fratelui său decedat în urmă cu doi ani. Pe data de 24 ianuarie 2021, un poliţist local din Râşnov a întocmit un proces-verbal de constatare a contravenţiei pe numele unui bărbat din oraş care însă a murit încă din anul 2019.

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a publicat procesul-verbal pe care poliţistul local l-a întocmit pe numele bărbatului mort de doi ani, „prins” pe stradă după ora 23.00, fără declaraţie pe propria răspundere.

Barbat decedat de doi ani, amendat pentru ca umbla pe strazi fara declaratie pe propria raspundere
Barbat decedat de doi ani, amendat pentru ca umbla pe strazi fara declaratie pe propria raspundere

”Abuz, bătaie de joc sau pur și simplu prostie!?”

”Poliția locală Râșnov a sancționat contravențional un mort! Abuz, bătaie de joc sau pur și simplu prostie!? Poliția locală Râșnov a identificat la data de 23.01.2021, în orașul Râșnov, pe numitul DIHOIU VASILE circulând, în jurul orelor 23 pe strada Vlad Țepeș, fără a avea asupra sa declarația pe proprie răspundere! Oau! Pentru acest fapt DIHOIU VASILE a fost sancționat contravențional! Foarte bine! problema este că DIHOIU VASILE nu avea nevoie de o astfel de declarație, acesta fiind decedat încă din anul 2019! Cum să nu-i iubești pe locali!?”, este mesajul postat pe Facebook.

Totul a ieşit la iveală după ce procesul-verbal a ajuna în cutia poştală a fratelui bărbatului mort de doi ani. Acesta și-a făcut cruce atunci când a văzut procesul verbal din care reieșea că fratele su decedat umbla pe străzi după ora 23:00.

În document, poliţistul a notat că „în seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, a fost surprins pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Ei bine, procesul-verbal ar fi fost întocmit de poliţistul local pentru fratele care este în viaţă, însă din greşeală acesta a trecut numele fratelui mort în document. Mai mult, poliţistul a intratprobabil în baza de date a Poliției Locale și a obținut chiar și CNP-ul dededatului, însă nu a văzut că acesta a trecut în neființă în urmă cu doi ani de zile. Singurul detaliu real din procesul verbal întocmit de bravul polițist local a fost adresa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...