Cum a făcut jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia primul milion de dolari. „Nu am dormit trei zile”. Ce rol a avut Adrian Sârbu în această afacere

Sorin Barbu 27.07.2022, 10:10
Cum a făcut jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia primul milion de dolari. „Nu am dormit trei zile”. Ce rol a avut Adrian Sârbu în această afacere

Ovidiu Ioanițoaia și-a întrebat mereu invitații ce salariu au, iar acum a venit rândul lui să răspundă acestei provocări. Jurnalistul a dezvăluit că, în anul 2003, a câștigat aproape un milion de dolari, după vânzarea ziarului ProSport. Adrian Sârbu a fost cel care l-a anunțat că a devenit foarte bogat.

Ovidiu Ioanițoaia a dezvăluit cum a câștigat un milion de dolari

Ovidiu Ioanițoaia este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România. Adrian Păunescu l-a angajat la „Flacăra” fără să-l cunoască, unde a lucrat 15 ani, Emanuel Valeriu l-a ajutat enorm în viață, iar Adrian Sârbu i-a dat pe mână un proiect care avea să devină unul de mare succes: emisiunea „Procesul Etapei”. A fost prima emisiune care avea doar oră de început, pentru că se prelungea târziu în noapte, unde se discutau, la o țigară, fazele discutabile din campionatul românesc. Invitații stăteau în studio dincolo de miezul nopții și, uneori, zorii zilei în prindeau în emisiune.

Ovidiu Ioanițoaia fost invitat la podcastul găzduit chiar de compania la care lucrează. A povestit multe întâmplări, din cei aproape 50 de ani de carieră. dar a dezvăluit și cum a făcut un milion de dolari. Totul a început în momentul în care fostul conducător al postului Pro TV l-a anunțat că trebuie să vândă ziarul ProSport, în anul 2003.

„Mi-a zis: «Băi, trebuie să vând ProSportul». Acum, când mergea bine? Tirajul era mare. Zic: «Îmi pare rău, ce vorbă-i aia, cum să-l vinzi?» Răspunde: «Mă, trebuie să-l vând, înțelege». Probabil că am făcut o mutră tristă. Mai spunea: «Ce-ai, mă? Asta-i viața, e capitalism, cumperi, vinzi».

I-am zis: «Dom’le, făcuserăm o echipă aici…!». Ziarul ajunsese la 100.000 de exemplare, totul era în regulă, aveam 12 mașini, eram bine. Mi-a răspuns: «Lasă, mă, că iei și tu niște bani, nu-ți mai face probleme». Îi zic: «Ce dracu’ bani iau eu?», a declarat Ovidiu Ioanițoaia la GSP.ro.

Jurnalistul a dezvăluit și cum a făcut o avere din această afacere. Cu șase ani înainte de vânzarea ziarului primise 19 la sută din acțiunile companiei care deținea ProSport. Și-a dat seama de acest lucru în momentul în care a fost chemat să semneze actele prin care își vindea „partea”.

„În ’97 am venit de la Sportul Românesc la ProSport, iar Sârbu, ca să ne cointereseze, a zis să ne dea niște acțiuni, pe care nu le-am plătit. În 2003, mi-a spus că trebuie să vin să semnez și eu pentru vânzare. «De ce să semnez eu? Nu semnezi tu, că ești patron?». Mi-a zis apoi că am 19%. 19 la sută? Nu știam. Și jur că nu joc teatru. Vine contabila și zice: «Partea dumneavoastră este 987.000 de dolari. Sunt banii dumneavoastră». «Poftim? Cum 987.000?» Parcă mi-a dat cu ceva în cap… Eu aveam 5.000 salariu. «Dom’le, vorbiți serios?». N-am dormit vreo trei nopți.

Mi-am luat casă, mașină, dădeam cu banii. Țin minte că atunci am dat avansul la casă, iar constructorul mi-a zis că e nevoie de un avans de 20%: «Dom’le, eu îți plătesc toți banii, ce avans?». L-am lăsat mască. Aveam niște bani la care nici nu visasem vreodată!”, a mai spus Ioanițoaia.

Ziaristul a mai povestit că Adrian Sârbu nu a avut să-i dea la momentul respectiv 150.000 de dolari. I-a spus că o să-i plătească banii în rate și că în acest sens vrea să facă un act la notar în care să se spună clar în ce perioadă se plătește datoria. Ioanițoaia susține că i-a spus că are încredere și că nu vrea niciun document.

Urmăriți Impact.ro și pe