Cum a decis primăria Batoș să ajute producătorii locali, loviți dur de pandemie. Un pas important îl reprezintă elevii

Elena Avramescu 07.06.2021, 15:18
Cum a decis primăria Batoș să ajute producătorii locali, loviți dur de pandemie. Un pas important îl reprezintă elevii

Cum a decis primăria Batoș să ajute producătorii locali. Consiliul Local şi Primăria Batoş vin în sprijinul producătorilor locali afectaţi grav de pandemie. Astfel că au decis să ofere tutoror celor 430 de elevi din comună miere de albine şi suc de mere, înafară de produsele cuprinse în programul naţional „Laptele, cornul şi mărul”.

Cum a decis primăria Batoș să ajute producătorii locali

Pentru administraţia locală, elevii şi copiii noştri au fost o prioritate. În privinţa oferirii acestor produse locale, cu atât mai mult în această perioadă de pandemie, când sănătatea şi învăţământul au fost o prioritate pentru noi, ne-am gândit că ar fi bine să oferim elevilor din comună produse locale, produse bune, cum ar fi mere, suc de mere, miere de albine şi alte astfel de produse. Venim astfel şi în sprijinul producătorilor locali, al agricultorilor din comuna Batoş. A fost bine primită această propunere, Consiliul Local a fost de acord, am alocat suma necesară pentru a se iniţia acest proiect şi ne bucurăm că putem face ceva pentru copii şi pentru producătorii noştri.

Este vorba de 430 de elevi şi preşcolari din comuna Batoş, care au primit mere, miere de albine şi urmează să primească suc de mere. Costurile sunt suportate din bugetul local, pentru anul în curs s-a alocat suma de 30.000 lei. Nu ne opreşte nimic când este vorba despre copiii noştri să alocăm orice sumă pentru ei, a declarat primarul comunei Batoş, Dinu Dumitru Cotoi, pentru Agerpres.

Cum a decis primaria Batos sa ajute producatorii locali
Miere de albine

Primarul a mai declarat că au fost multe discuţii pe marginea programului naţional „Laptele, cornul şi mărul” şi chiar dacă mărul de Batoş se regăseşte în acesta, cel mai bine ar fi fost ca şi celelalte produse să fie dintre cele locale.

Şi noi am avut discuţii pe marginea programului ‘Laptele şi cornul’ şi mi-ar fi plăcut să poată fi făcut cu produse de la noi. Am găsit mărul de Batoş care face parte din acest program, dar nu am găsit laptele, cornul, biscuiţii din zonă. Atunci am spus să oferim totuşi şi produse locale, nu numai măr, ci şi alte produse, a mărturisit Dinu Dumitru Cotoi.

Astfel că nu este de mirare faptul că producătorii sunt extrem de încântaţi de sprijinul acordat de administraţia publică locală, care a venit exact atunci când aveau mai mare nevoie.

Eram într-un moment în care aveam de făcut investiţii şi mi-a părut foarte bine atunci când am fost sunat şi mi s-a propus să oferim miere copiilor din Batoş. Am pus la dispoziţie 420 de borcane de câte 350 de grame de miere polifloră. Noi avem laborator propriu, avem maşină de ambalat şi etichetat borcane, toată familia am luat parte inclusiv la livrare, a spus apicultorul Ioan Moldovan din satul Uila al comunei Batoş.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...