Cum a apărut clanul interlop din Bolintin Vale, suspectat că a produs o crimă în plină stradă. Oamenilor le e frică să iasă din case

Elena Avramescu 20.01.2022, 16:50
Cum a apărut clanul interlop din Bolintin Vale, suspectat că a produs o crimă în plină stradă. Oamenilor le e frică să iasă din case

În localitatea Bolintin Vale au existat proteste de amploare deoarece un clan interlop i-ar fi terorizat pe locuitori, iar mai mulți jurnalişti au aflat faptul că persoanele suspecte de infracțiuni au apărut în oraș în urmă cu 12 ani, mai precis în 2010. Chiar ministrul de Interne, Lucian Bode a intervenit în conflict, explicând că este suspect cum oamenii care nu lucrează au un stil de viață extravagant.

Cum a apărut clanul interlop din Bolintin Vale

Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece în localitatea Bolintin Vale autoritățile tolerează un grup de interlopi responsabili de mai multe acte de violență, printre care și o crimă. Această crima a și declanșat protestele de amploare din fața primăriei. Vorbim despre un bărbat, tată a doi copii care lucra ca drept șofer pe un microbuz și care a fost ucis.

Jurnaliştii de la Dcnews au fost cei care au întrebat de când au apărut, în Bolintin Vale, membrii grupării interlope de care lumea se ferește să vorbească, iar cea care le-a răspuns solicitării a fost primăria din Bolintin Vale.

„Persoanele care locuiesc, în prezent, în zona de est a străzii Şabărului, din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, ce au făcut obiectul instituirii zonei de siguranță publică, s-au stabilit în orașul Bolintin Vale după anul 2010, conform evidențelor noastre și datelor culese din comunitate”, este comunicatul oficial dat de primăria din Bolintin Vale, potrivit BZI.

Cum a aparut clanul interlop din Bolintin Vale
Cum a aparut clanul interlop din Bolintin Vale

În plus, oamenii au arătat faptul că Primăria de la Bolintin Vale este cea care se află în spatele aducerii rromilor în localitate, și chiar autoritățile locale au infirmat acest lucru.

„Nu a existat în Orașul Bolintin-Vale un program de asistență socială care să atragă așezarea rromilor din Răcari în orașul Bolintin Vale, nu cunoaștem motivul pentru care au ales să locuiască în oraș”.

Nu mare a fost surprinderea atunci când oamenii au organizat proteste de amploare în Bolintin Vale după ce mai multe infracțiuni s-au produs în localitate. Cu toate acestea, picătura care a umplut paharul a fost crimă din urmă cu câteva săptămâni. Vorbim despre faptul că un şofer de autobuz a fost ucis după un conflict spontan. Sunt patru indivizi care au fost implicați în scandal, dar doar unul dintre ei este acuzat de crimă.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este la nivel declarativ foarte drastic în legătură cu clanurile interlope din România și din Bolintin Vale. Ministrul preciza că este extrem de curios modul în care persoanele care nu au o sursă de venit oficială pot duce un trai exuberant.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...