Cum a ajuns Sorin Oprescu să fie prins în Grecia. Fobia lui l-a dat de gol

Andra Daoud 18.05.2022, 15:17
Cum a ajuns Sorin Oprescu să fie prins în Grecia. Fobia lui l-a dat de gol

La câteva zile după ce a fost condamnat de instanța din România la 10 ani și 8 luni de închisoare, Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul edil al Capitalei se află în prezent în arest, în Atena, până când instanța elenă va da o decizie în privința extrădării. Interesant este cum a fost prins Oprescu și ce fobie mai veche l-a dat de gol. Este și motivul pentru care nu a plecat mai departe.

Cum a fost prins Sorin Oprescu în Grecia, din cauza unei fobii

Deși prinderea lui Sorin Oprescu seamănă pe alocuri cu a Elenei Udrea, fostul primar al Capitalei a părăsit România cu mai mult timp înainte de pronunțarea deciziei instanței. Dacă Elena Udrea a plecat cu câteva zile înainte să se dea verdictul final în dosarul în care era cercetată, Sorin Oprescu a părăsit țara cu câteva săptămâni înainte să fie condamnat.

Vineri, după pronunțarea deciziei, oamenii legii l-au căutat pentru a pune în aplicare pedeapsa cu închisoarea, însă nu l-au găsit, motiv pentru care l-au dat în urmărire internațională. La scurt timp, Oprescu a fost prins la Atena și a ajuns în arest, urmând să fie extrădat.

Chiar dacă a avut destul timp să își planifice plecarea și putea alege o țară care nu are tratat de extrădare cu România, Oprescu a ales să plece cu mașina din cauza unei fobii vechi pe care o are. Fostului primar îi este frică să zboare cu avionul, motiv pentru care nu a putut ajunge într-o țară îndepărtată și a urmat traseul cu mașina spre Grecia.

„Numai că el nu zboară, are o frică de avion pe care nu și-o poate controla. În ciuda rugăminților celor apropiați, Sorin Oprescu nu a reușit să treacă peste această fobie și să ia o cursă spre Dubai, Israel sau spre altă destinație de unde nu ar fi putut fi extrădat”, a declarat o persoană familiarizată cu situația lui Sorin Oprescu, potrivit Libertatea.

Cum a ajuns Sorin Oprescu sa fie prins in Grecia. Fobia lui l-a dat de gol
Sorin Oprescu se pare ca are fobie de avion

Sorin Oprescu rămâne în arest în Grecia

Fostul primar al Bucureștiului a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Miercuri dimineața, el a ajuns în fața unei instanțe de judecată din Grecia și a fost întrebat dacă dorește să se întoarcă în România, răspunsul lui fiind negativ. În acest caz, Oprescu rămâne în arest în Grecia, până când se va întruni o comisie care să judece cererea de extrădare în România.

Oprescu fusese trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 25.000 de euro de la un fost director de la Administrația Cimitirelor.

Tribunalul București îl condamnase pe Oprescu la 5 ani și 4 luni de închisoare, în 2019, însă avocații fostului primar au făcut apel. Curtea de Apel i-a dublat pedeapsa inițială, după ce judecătorii au decis să schimbe încadrarea pentru faptele comise de Oprescu.

Astfel, fostul edil a fost judecat pentru infracțiunea de constituire de grup infracțional organizat, în variantă agravantă și condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Se pare că Sorin Oprescu plecase din România cu mai bine de două săptămâni înainte de pronunțarea pedepsei.

Urmăriți Impact.ro și pe