Cum a ajuns regele Charles să se căsătorească cu Diana, chiar dacă nu o iubea. Secretul bine păstrat al familiei regale

Anca Manolica 17.09.2022, 19:59
Cum a ajuns regele Charles să se căsătorească cu Diana, chiar dacă nu o iubea. Secretul bine păstrat al familiei regale

S-au întâlnit și s-au îndrăgostit în jurul vârstei de 22 de ani. Au avut o poveste de dragoste „fericită” de 18 luni, în care tânărul prinț Charles a urmărit-o pe Camilla cu bilețele de dragoste elaborate și discuții telefonice nocturne. Atunci, de ce el a sfârșit prin a se căsători cu Lady Diana Spencer? Descoperă secretul bine păstrat al familiei regale.

De ce s-a căsătorit regele Charles cu Diana, chiar dacă nu o iubea

Camilla, ducesa de Cornwall, a devenit acum regina consort a regelui Charles al III-lea, într-o călătorie remarcabilă spre acceptarea publică. Timp de ani de zile, ea a fost defăimată ca fiind cea care a distrus povestea de dragoste regală de basm a Marii Britanii. Diana s-a plâns în mod public într-un interviu de succes pentru televiziunea BBC în 1995 că „am fost trei în această căsnicie” – ea, Charles și Camilla, iubita lui de mult timp.

Prințul Charles și Camilla au avut o poveste foarte complicată cu multe întâlniri clandestine în timp ce aceștia erau căsătoriți separat. Prințul Charles s-a însurat cu Prințesa Diana în 1981, la aproape un deceniu după ce Camilla s-a căsătorit cu Parker-Bowles. Dar aventura lor a determinat ca ambele căsătorii să ia sfârșit.

La nunta lor a luat parte și Camilla

Noul suveral al Marii Britanii a cerut-o în căsătorie pe Lady DI pe 6 februarie. După ce a fost făcută publică vestea, pe 24 februarie, acesta a făcut un comentariu ușor jenant când un reporter i-a întrebat pe el și Diana dacă sunt îndrăgostiți. Cea supranumită „prințesa inimilor”, roșind, a spus: „Bineînțeles”; Iar Charles: „Orice înseamnă dragoste”.

Pe 29 iulie, în fața a aproximativ 750 de milioane de oameni din întreaga lume, la Catedrala St. Paul din Londra, avea loc cea mai memorabilă nuntă regală dintotdeauna, o ceremonie de vis. A luat parte și Camilla, în ciuda faptului că Diana a cerut ca aceasta să nu fie prezentă.

Charles și Lady Di, în ziua nunții
Charles și Lady Di, în ziua nunții

De ce nu ar fi fost posibilă o căsătorie între Charles și Camilla încă de la început

Potrivit The Daily Star, sunt mai multe motive pentru care Charles nu s-a căsătorit cu Camilla. Unul dintre acestea este chiar trecutul ei. Familia regală nu ar fi văzut-o drept o prințesă potrivită și după cum a susținut un expert regal, Sally Bedell Smith, ea a fost considerată o „femeie cu experiență”.

„Se credea că familia regală a preferat o fată nevinovată pentru a se căsători cu prințul Charles”, a scris publicația.

Astfel, prințesa Diana a fost văzută ca fiind cea potrivită pentru a se căsători cu actualul rege al Angliei.

Un alt motiv major pentru care cei doi au fost despărțiți, a fost un anunț fals de logodnă pe care tatăl Camillei l-a făcut în ziarul The Times, care a dus la o logodnă reală pentru ea.

Charles și Camilla
Charles și Camilla

De asemenea, Charles știa că părinții lui nu ar fi de acord cu relația. Această idee a fost susținută și de nașa sa, Patricia, a 2-a contesa Mountbatten de Birmania. Ea i-ar fi spus lui Charles că o căsătorie „nu ar fi fost posibilă, nu atunci. Camilla a avut o istorie și tu nu poți avea un trecut care să atârne.”

Mai apoi, însă, Prințul de Wales și Camilla Parker Bowles s-au căsătorit la 34 de ani de la prima întâlnire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...