Cum a ajuns Mohammad Murad să fie în juriul Imperiul Leilor, de pe Pro TV

Daria Petrescu 21.02.2020, 16:51
Cum a ajuns Mohammad Murad să fie în juriul Imperiul Leilor, de pe Pro TV

Mohammad Murad este libanez, dar și-a lăsat țara natală pentru România. Motivul pentru care a părăsit Libanul nu era unul financiar. Părinții săi considerau că fiecare copil din familie merita o viață și mai bună. În continuare veți vedea cum a ajuns Mohammad Murad să fie în juriu la Imperiul Leilor, de pe Pro TV.

Cum a ajuns Mohammad Murad să fie în jurul Impreriul Leilor. A mai apărut la o emisiune a Pro TV

Mohammad Murad a devenit cunoscut odată cu participarea la Șef sub acoperire, emisiune difuzată anul trecut la Pro tv.

În urmă apariției în emisiunea Șef sub acoperire, Mohammad Murad a acceptat propunerea șefilor de la Pro TV de a participa și la Imperiul Leilor, alături de alți investitori.

Managerul general al grupului Phoenicia a dezvăluit în cadrul emisunii Șef sub acoperire cum a început afacerile în România. Tara noastra l-a „adoptat”  pe afacerist după 1990. În prezent, Mohammad Murad are peste  20 de hoteluri, acestea totalizând 2.300 de camere.

„N-am trăit în sărăcie, nici în bogăție. Undeva în normal, la nivel mediu. Visul unui părinte, în special în zona noastră, este să oferim copiilor mai mult decât am primit noi. Așa a procedat și tata, să-l ierte Dumnezeu, și ne-a trimis aici către medicină”, a dezvăluit Mohammad Murad într-un interviu exclusiv acordat PROTVPlus.ro.

Mohammad Murad a devenit cunoscut odată cu participarea la Șef sub acoperire
Mohammad Murad a devenit cunoscut odată cu participarea la Șef sub acoperire

A venit in Romania cu gandul de e deveni medic

Mohammad Murad de la Imperiul Leilor a venit în România pentru a deveni medic. 35 de ani mai târziu a ajuns să fie unul dintre cei mai mari investitori din turismul românesc.

„Viața ascunde multe aspecte necunoscute. Țin minte că, dacă întârzia Revoluția o săptămână, eu probabil nu mai eram în România. Totul a fost întâmplător. Eram medic la Spitalul Colentina și colegii mei mă rugau pentru una, alta, să le aduc din Liban și am văzut că este loc.

Am zis că o fac temporar să-mi îmbunătățesc veniturile, dar uite că acest lucru temporar are deja 30 de ani. Asta a fost să fie. Am zis să rămân pe zona de medicină, dar altfel: făcând turism, pentru că oamenii au nevoie mai mult de tratament psihologic decât medicamentos’, a declarat Mohammad Murad de la Imperiul Leilor pentru Libertatea.

A lasat neurochirurgia pentru o afacere de 50 de milioane de euro

Afaceristul a renunțat la neurochirurgie pentru a dezolta o afacere de 50 de milioane de euro în România. Mohammad Murad provine dintr-o familie a cărei situație financiară e departe de catalogarea ”bogată”.

Când a terminat facultatea, investitorul de la Imperiul Leilor reușise să strângă 10.000 de dolari. Banii i-a investit în primul său hotel.

Enervat de atitudinea unei recepționere, antreprenorul de origine libaneză s-a ambiționat și a cumpărat hotelul la care aceasta lucra. Mohammed Murad s-a trezit că este șef, însă nu știa prea multe despre cum este să conduci o afacere de acest gen.

„Totul a pornit de la un moment în care m-am dus să închiriez o cameră de hotel, iar recepționera nici nu s-a uitat la mine.

Am avut așa mare ambiție că am zis că voi cumpăra acel hotel numai ca să-i dovedesc acelei persoane că trebuie să se comporte altfel.

Peste doar trei luni m-am trezit patron la acel hotel și, când m-am dus acolo, am întrebat-o dacă mă mai ține minte și dacă mai știe cum s-a comportat. A explicat că așa i-a spus șeful să se comporte’, a mai spus afaceristul pentru sursa mai sus menționată.

Urmăriți Impact.ro și pe