EXCLUSIV

Cum a ajuns Jojo să apară din nou la Pro TV. „Cinci ore în fața oglinzii”. EXCLUSIV

Andreea Archip 11.07.2022, 18:06

Cătălina Grama Jojo este protagonista serialului “Clanul”, care începe, în această toamnă, la Pro TV. Actrița și-a pregătit temeinic rolul, repetându-l ore în șir în fața oglinzii. Mai mult, ea va mai apărea o scurtă perioadă și în serialul “Strada Speranței”, la Kanal D, reușind performanța de a fi în două seriale românești, la două posturi de televiziune.

Jojo joacă în două seriale românești

Cătălina Grama Jojo este perfecționistă și face tot posibilul ca personajul pe care îl are de interpretat să fie cât mai autentic, chiar dacă asta presupune atenție la cele mai mici detalii și ore în șir de repetiții.

„La “Strada Speranței” am încheiat filmările, o să fiu în ambele seriale o perioadă. Personajul meu a ieșit din acțiunea de acolo, colegii mei vor filma în continuare. Pentru “Clanul” mi s-a oferit acest casting, nu știam exact ce serial este.

Noi avem la casting niște foi, pe care nu primim foarte multe indicații, tocmai ăsta este pariul. Aici se face diferența. Am citit acest personaj Magda, mi-am dat seama că e o fire dată naibii, foarte puternică, nu știam că e soția unui mafiot din scurta conversație pe care o primisem.

Am trecut de prima etapă, apoi m-au chemat la recall, atunci mi-au dat ceva mai multe informații. Recall înseamnă a doua probă când ești pe lista scurtă și mai sunt doar-trei actrițe să zicem pe aceeași listă”, ne-a povestit Jojo cum a ajuns în distribuția serialului de la Pro TV.

Jojo si Damian Anghel
Jojo si Damian Anghel

Cătălina Grama Jojo a vorbit singură 5 ore în fața oglinzii

Aflând că este în cărți pentru personajul Magda, actrița s-a străduit să fie cea mai bună pe acest rol și să își elimine concurența. Iar pentru a ajunge la acest nivel a lucrat ore în șir.

„Am avut destul de multe emoții, dar m-am pregătit foarte bine pentru probă. La un moment dat, Paul a intrat în cameră și mi-a zis: “Textul este destul de scurt pentru o probă. Dacă o să mai zici textul acesta o dată, o să leșin!” Nu, o să-l zic până când o să-l conțin. Ce înseamnă asta în termeni actoricești?

Până când devii una cu personajul. Deci practic am stat și am zis aceleași replici în oglindă, uitându-mă la mine, i-am construit Magdei și niște gesturi. El repeta sus pentru o piesă de teatru cu Seleși, erau în mansardă și eu îi auzeam urlând, deci îți dai seama, iar eu eram la noi în cameră, pentru că erau copii jos cu bunicii și se jucau.

La noi în cameră repetam în fața măsuței mele de toaletă. Și nu i-a venit să creadă, au fost vreo 5 ore de repetiții la ei și el când cobora eram tot pe scaun în fața oglinzii. “Băi, pe bune?” Eu sunt genul de actor extrem de silitor și cumva obsedat de un perfecționism din ăsta artistic, care nu există în lume, numai în mintea unora.

Iar Paul este un actor foarte intuitiv, deci avem 2 tehnici de a stăpâni profesia asta într-un fel diferit și atunci el nu înțelege că el a învățat, a înțeles și merge mai departe. Eu trebuie să mă uit, exact cum zicea și Damian Anghel, eu sunt mai mult în sufletul meu actriță de metodă. La metodă se fac personajele altfel, acolo cel mai mic detaliu contează și nu poți să greșești.

Eu când am repetat pentru acest recall, m-am uitat inclusiv la intensitatea privirii mele, la cum țin ochii, cât de sus, cât de jos, capul cât spre stânga, de asta vorbeam cu mine în oglindă, cât de mult ridic brațul, adică 5 ore când faci asta, tu faci, dar din a treia oră personajul începe să arate altfel.  E o tehnică foarte minuțioasă, așa a fost pregătit și așa va fi pregătit acest personaj al meu, adică asta veți vedea”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, Cătălina Grama Jojo.

Poartă bijuterii de zeci de mii de euro la filmări

După ce și-a adjudecat rolul Magdei, soția lui Bebe Măcelaru interpretat de George Mihăiță în serialul “Clanul”, Cătălina Grama Jojo și-a pus din nou amprenta asupra personajului.

„Când am luat personajul și am mers la prima probă de costume, am probat totul și am zis că fata asta chiar trebuie să aibă niște bijuterii.E foarte greu să găsești un partener, un brand, care să aibă încredere să îți dea niște bijuterii de o asemenea valoare pe un platou de filmare, unde umblă atâția oameni, dar eu am găsit unul.

Am spus că îmi asum tot. Am ajuns în acest sistem în care am aceste bijuterii, sunt securizate, sunt păzite, vin dimineața, pleacă seara. Oricum ele nu dispar de pe mine, ar trebui să mă fure pe mine cu totul.  Magda are cam aceleași seturi de bijuterii și depinde de episod. Are inele, coliere, brățări, toate foarte valoroase și masive.

Sunt foarte scumpe. Deci este o tipă atât de asumată și care a muncit atât de mult să ajungă unde este, încât se comport efectiv ca un fel de Cleopatra, totul la picioarele ei. Această femeie, Magda, soția lui Bebe Măcelaru, la un moment dat trebuie să poarte toate bijuteriile o dată, deci ea e ca și Cleopatra are tot aurul pe ea.

Numai niște oameni de o anumită factură și care ating un anumit nivel pot să-și permit așa ceva și asta spune ceva despre personaj. Ea și le permite și le și arată cu toată mândria și cu toată alura ei de faraoancă”, ne-a spus actrița.

Cătălina Grama Jojo joacă din nouă cu George Mihăiță

Actrița se bucură că are din nou ocazia să joace alături de celebrul actor George Mihăiță. De-a lungul timpului, cei doi au avut mai multe colaborări, se cunosc foarte bine și se înțeleg din priviri.

„Eu cu George Mihăiță ne știm de ani de zile, am lucrat la vârste diferite. Și înainte am lucrat la “Poker”, la filmul domnului Nicolaescu -“Ultimul corupt din România”. Ne cunoaștem foarte bine și pe scenă, și pe platoul de filmare și în afara lor și avem o chimie fantastică.

Și cred că o să vă placă ce o să vedeți în jocul nostru, pentru că ne simțim unul pe altul, pur și simpu, de aici, din ochi. E dincolo de text, dincolo de pregătire, o chestie de energie, pe care o ai și rezonezi cu un om pe care îl cunoști și se simte asta în jocul nostru”, a precizat actrița.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe