Cum a ajuns Alexandru Arșinel să încaseze 30.000 de lei pe lună. Ce a făcut în balcon, la Sala Radio

Andrei Cezar 26.05.2020, 17:50

După o viață dedicată scenei și publicului, mulți artiști din România a jung la vârsta pensiei să trăiască cu bani foarte puțini. Din această categorie fac parte în special actorii și interpreții de muzică populară. Totuși, există printre ei și norocoși, pentru care vârsta înaintată nu reprezintă o povară din punct de vedere financiar. Unul dintre aceștia este Alexandru Arșinel care ajunge să câștige lunar o suma la care puțini ar putea visa.

Alexandru Arșinel, venit de 30.000 de lei pe lună

Alexandru Arșinel (80 de ani) este unul dintre cei mai apreciați actori de la noi. A jucat în nenumărate piese de teatru, scente televizate și filme. Din anul 1998 este directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”. Carisma sa și talentul actoricesc i-au adus de-a lungul anilor, nenumărate premii, medalii, ordine, dintre care amintim: Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă (2000); Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor

Nu e de mirare, astfel, că a ajuns să câștige lunar o sumă impresionantă de bani. Din partea statului primește, pe lângă pensia civilă, o indemnizație din partea Ministerului Culturii, dar și o pensie de revoluționar. Arșinel se afla în Sala Radio în momentul izbucnirii Revoluției din 1989. El înregistra în acele momente scente pentru Revelion.

Potrivit Fanatik.ro, actorul ar fi fost și secretar de stat pe vremea lui Ceaușescu.

Pentru activitatea artistică pe care a avut-o și pentru faptul că a participat la căderea regimului comunist, actorul primește lunar 30.000 de lei, sumă la care se adaugă și pensia de revoluționar de 3.053 de lei pe lună, potrivit aceleiași surse.

„Eu, de exemplu, am fost, cred, primul care am vorbit dintr-un balcon, la Sala Radio. Ne-am dus la Radio pentru ca aveam o imprimare pentru Anul Nou si oamenii de acolo s-au mobilizat in jurul nostru, celor care eram persoane publice”, a declarat Alexandru Arșinel potrivit Stirilekanald.ro.

Cum a ajuns Alexandru Arșinel să încaseze 30.000 de lei pe lună. Ce a făcut în balcon, la Sala Radio
Cum a ajuns Alexandru Arșinel să încaseze 30.000 de lei pe lună. Ce a făcut în balcon, la Sala Radio

Ion Caramitru, și el un fericit al sorții

Ion Caramitru, director al Teatrului Național din București, ajunge și el la o sumă frumoasă în fiecare lună.

Potrivit unui document din 2019, de pe site-ul TNB, managerul Ion Caramitru câștigă lunar 14.038 lei, la care se adaugă un spor de „condiții vătămătoare” de 1.404 lei și încă unul, indemnizație pentru hrană, de 347 de lei (această indemnizație este luată de toți angajații TNB). La toată această sumă se adaugă pensia de 2.600 de lei, dar și un venit de 213.894 lei provenit din drepturile de autor şi colaborări, conform click.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe