Cum a ajuns Alexandra Dinu vedetă tv. A stat aproape de un bărbat celebru. ”Eram cu toții tineri”

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 17.04.2021, 12:52

Alexandra Dinu n-a pierdut timpul. Splendida blondă care face parte din juriul emisiunii ”Românii au talent” a început devreme demersurile pentru a ajunge vedetă TV. A stat aproape de un bărbat celebru până să devină cunoscută, înainte de a se căsători și a divorța de fostul fotbalist Adrian Mutu, actual antrenor al naționalei de tineret.

Cum a ajuns Alexandra Dinu vedetă tv

Sunt puțini cei care știu că Alexandra Dinu, care mai poartă în buletin și un al doilea nume – Mirela, a absolvit Liceul Teoretic ”Jean Monnet” din București. Ea și-a început cariera în televiziune de la vârsta de 18 ani, când și-a luat inima-n dinți și a mers singură la un casting, în anul 1999. A avut noroc și a fost aleasă din 300 de persoane pentru o emisiune la Televiziunea Română. Splendida blondă a stat apoi aproape de un bărbat celebru – nimeni altul decât Horia Brenciu, alături de care a prezentat o emisiune la TVR1.

”Primii pași în televiziune i-am făcut în 1999, când m-am dus singură la un casting și am fost aleasă din 300 de persoane, împreună cu alți tineri, să facem o emisiune pentru TVR2, care se numea «Trupa DP2». Eram cu toții tineri, fără experiență, și am învățat totul din mers. Emisiunea era în direct, 4 ore pe zi, și aveam tot felul de invitați interesanți. În perioada respectivă am cunoscut tot ce însemna showbiz în România.”, a spus recent Alexandra Dinu.

Cum a ajuns Alexandra Dinu vedeta tv. A stat aproape de un barbat celebru. ”Eram cu totii tineri”
Alexandra Dinu

Care a fost prima experiență profesională a Alexandrei Dinu în cinematografie

Însă, chiar înainte de a deveni vedetă TV, Alexandra Dinu, acum în vârstă de 40 de ani, a pus prima cărămidă la cariera sa în actorie. Avea doar 17 ani atunci când a primit primul rol într-un film al lui Radu Muntean. Ulterior, în anul 2012, a primit premiul pentru ”cea mai bună actriţă a Italiei”, în urma interpretării sale din producția ”Rosso San Valentino”.

”Prima mea experiență profesională a fost într-un film de cinema al lui Radu Muntean, pe care l-am făcut la vârsta de 17 ani, iar ulterior am început să lucrez în televiziune, ca prezentator. Încă de mică, de când aveam 6 ani, visam să devin actriță. Mereu mi s-a părut interesant să intri în pielea altor personaje.”, a mai spus Alexandra Dinu.

Alexandra Dinu, despre actorii celebri cu care a lucrat

Alexandra Dinu se numără astfel printre persoanele care și-au îndeplinit visurile din copilărie. Vedeta a ajuns că joace alături de nume mari de la Hollywood, printre care s-au numărat Antonio Banderas, Nicholas Cage și Adrien Brody. Jurata emisiunii ”Românii au Talent” de la Pro TV a făcut o dezvăluire despre ei.

”Înainte de a fi mari actori ai cinematografiei internaționale, aceștia sunt oameni, sunt caractere puternice și modele pentru oamenii care își doresc o carieră în domeniu. Am avut foarte multe de învățat din modul în care abordau scenele, din energia pe care o aduceau pe platourile de filmare și din momentele în care povesteau din experiențele lor anterioare. Mă bucur că am avut ocazia să îi cunosc și să îmi creez anumite relații cu ei.”, a mai adăugat vedeta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...