Cum a aflat Olena, soţia lui Zelenski, că a început războiul. Prima Doamnă a Ucrainei, interviu emoţionant: „Nu avea cravata”

Iancu Andreea 21.05.2022, 19:49
Cum a aflat Olena, soţia lui Zelenski, că a început războiul. Prima Doamnă a Ucrainei, interviu emoţionant: „Nu avea cravata”

Războiul generat de către armata lui Vladimir Putin în Ucraina nu a dus doar la destrămarea multor familii de civili, ci și la o ruptură în familia Zelenski. Olena, soția președintelui ucrainean, a resimțit din plin începutul războiului, ducând greul de a avea omul iubit departe. Prima Doamnă a dezvăluit cum a aflat că a început invadarea Ucrainei, după ce a avut ocazia să își întâlnească soțul doar pentru câteva minute. Un detaliu remarcat la ținuta lui Volodimir Zelenski i-a atras atenția.

Olena, soția lui Volodimir Zelenski, despre începutul războiului

Președintele Ucrainei și soția sa au participat recent la un interviu oferit presei ucrainene, primul de altfel la care este văzută și Prima Doamnă. Olena Zelenska a povestit cum a resimțit începutul războiului și care a fost detaliul pe care l-a observat la soțul său atunci când a fost anunțată invazia. Prima Doamnă a Ucrainei a mărturisit că pe parcursul a două luni și jumătate de când războiul din statul său a început, ea și liderul ucrainean au vorbit doar la telefon.

„Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună.”, a recunoscut Olena Zelenska.

Olena, soția lui Zelenski, despre începutul războiului
Președintele Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, la un interviu recent

Prima Doamnă a Ucrainei, detalii despre primele momente ale războiului

Olena Zelenska a povestit în cadrul întâlnirii de la TV, pe care a apreciat-o ca fiind o regăsire a soțului său, despre clipele care au marcat-o la debutul invaziei ruse. Soția președintelui ucrainean a dezvăluit că sunetele care răsunau pe străzi au fost cele care au trezit-o și, deși era întuneric, a observat că Volodimir nu se afla lângă ea.

Mergând într-o cameră alăturată, și-a regăsit soțul îmbrăcat deja în costum, dar fără cravată. Acesta o anunța scurt că a început războiul, iar apoi a plecat. Cuprinsă de emoții și neliniște, Olena a recunoscut că acela a fost ultimul moment în care l-a văzut pe soțul său pentru o perioadă îndelungată.

„Da, o întâlnire la TV. (Când a început războiul, n.r.) îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, așa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare… Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp.”, a dezvăluit soția președintelui Zelenski.

Volodimir Zelenski a vorbit despre finalul războiului

Președintele Ucrainei a menționat care ar putea fi scenariul pentru ca acest conflict dur să se încheie. În timp ce întreaga lume așteaptă cu nerăbdare găsirea unei soluții ca războiul să se încheie, liderul de la Kiev a recunoscut că diplomația este singura soluție pentru a pune capăt atacurilor.

„Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranță.”, a povestit Zelenski în cadrul interviului recent.

Volodimir Zelenski se arată optimist în ceea ce privește evoluția acestui conflict armat, pe care își dorește să îl încheie cu o victorie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...