Culoarea de mașină care se vinde cel mai greu. Ce nuanță atrage atenția clienților

Stan Filon 11.12.2022, 21:06
Culoarea de mașină care se vinde cel mai greu. Ce nuanță atrage atenția clienților

Românii trebuie să știe care este culoarea de mașină care se vinde cel mai greu. Chiar dacă nouă ne place această culoare, trebuie să ne gândim că la un moment dat vom vrea să vindem mașina, pentru a ne lua alta. Ei bine, se pare că vom găsi foarte greu un cumpărător, dacă mașina noastră are o anume culoare.

Culoarea de mașină care se vinde cel mai greu

Acum s-a aflat care sunt preferințele românilor atunci când vine vorba despre culoarea unei mașini. Chiar a fost făcut un studiu în acest sens, iar specialiștii carVertical au ajuns la o concluzie care vă va lăsa cu gura căscată. Cu toate că taxiurile din România sunt galbene, iată că tocmai mașinile galbene se vând cel mai repede în țara noastră! Cu o medie de stat pe piață de doar 20,8 zile, se pare că mașinile la mâna a doua care au exteriorul colorat în galben se vând cel mai repede.

Pe locul doi în topul culorilor care se vând cel mai bine la autoturismele second hand regăsim argintiul, cu o medie extrem de apropiată de primul loc, mașinile argintii se vând după aproximativ 21,6 zile. Argintiul poate fi regăsit la mașini care pot fi folosite într-un mediu business cât și la mașinile de familie, după cum vedea cât de dese sunt mașinile argintii în trafic.

Culoarea de masina care se vinde cel mai greu. Ce nuanta atrage atentia clientilor
Culoarea de masina care se vinde cel mai greu. Ce nuanta atrage atentia clientilor

Pe ce loc regăsim mașinile negre

Locul trei este ocupat de negru, o culoare foarte versatilă, care se potrivește la orice ocazie. Și mașinile negre se vând destul de repede, cu o medie de doar 22,9 zile la vânzare.

Mai exact, pentru a vedea cât de mult influențează culoare timpul de vânzare al unei mașini, carVertical a urmărit și evoluția unui model foarte popular în România, cât și în lume: VW Golf. Ei bine, s-a ajuns că această mașina se vinde cel mai bine în culoarea maro, cu o medie de doar 18,6 zile la vânzare. VW Golf maro se vinde în medie cu 35% mai rapid decât un VW Golf alb, cea mai puțin dezirabilă culoare. Locul doi are o medie de 20,8 zile la vânzare și este ocupat de argintiu, ca și în clasamentul general. VW Golf galben, în schimb, este pe locul 3, cu o medie de 22,6 zile.

„Vedem clar că galbenul face excepție pentru România în regiune. Chiar și în comparație cu țările vecine precum Ungaria, mașinile de culoare galbenă sunt clar mai vândute în România. Este nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru a vinde un vehicul galben în România și deși necesită aproape aceeași perioadă de timp pentru a vinde o astfel de mașină în Ungaria, galbenul este culoarea care se vinde cel mai lent acolo. Acest lucru arată cât de diferite pot fi piețele învecinate”, a declarat în analiză directorul de comunicații carVertical, Matas Buzelis.

Culoare de maşină care vinde cel mai greu

La polul opus, mașinile care se vând cel mai greu în România sunt cele de culoare bej. Chiar dacă aceasta este preferată de români pentru interiorul pielii mașinii, iată că mașinile vopsite în această culoare se vând cel mai greu în România, cu o medie de 26,2 zile la vânzare.

Aproape la fel de greu de vândut sunt și mașinile de culoare albă, cu o medie de 24, 8 zile, urmate de cele verzi, cu o medie de stat la vânzare de 24,7 zile.

„Vehiculele bej sunt de obicei mai dificil de vândut deoarece nu sunt la fel de conservatoare ca unele nuanțe convenționale precum negru, alb, argintiu sau gri. Fiind ușor mai subtil și discret, bejul este adesea alegerea persoanelor cu un gust mai rafinat. Asta explică de ce este nevoie de mai mult timp pentru a vinde astfel de vehicule”, a mai explicat Matas Buzelis.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...