Cui îi aparține firma care trebuia să se ocupe de ventilatoarele de la Victor Babeș. E vorba de familia unui fost ministru al finanțelor

Stan Filon 13.04.2021, 08:05
Cui îi aparține firma care trebuia să se ocupe de ventilatoarele de la Victor Babeș. E vorba de familia unui fost ministru al finanțelor

S-a aflat cui aparține firma care trebuia să se ocupe de ventilatoarele de la Victor Babeș! Vă reamintim că trei pacienți au murit luni seara, după defectarea instalației de oxigen care deservește unitatea mobilă de Terapie Intensivă aflată în curtea spitalului Victor Bababeș.

Cui aparține firma care trebuia să se ocupe de ventilatoarele de la Victor Babeș

Firma care se ocupă cu ventilatoarele aparține fiului fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, dar și soției fostului demnitar. Împreună au 50,5% din părțile sociale. Societatea comercială s-a descurcat foarte bine, de la începutul pandemiei de coronavirus. Doar anul trecut, societatea lui Alexandru Sebastian Vlădescu și mama sa, Carmen Vlădescu, a avut o cifră de afaceri de 65 milioane de lei, 87 de angajați și un profit de 6,4 milioane de lei. Acum însă, societatea a fost luată la bani mărunți de către organele statului, în urma tragediei petrecute luni seara. Procurorii au deschis un dosar penal.

Conducerea spitalului nu a sunat la numărul de urgenţă 112, ci direct la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care a emis un comunicat de presă: “Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Cui ii apartine firma care trebuia sa se ocupe de ventilatoarele de la Victor Babes
Cui ii apartine firma care trebuia sa se ocupe de ventilatoarele de la Victor Babes

”Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat să intre în TIR”

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor  care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile. 

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat  o creșterea a  presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. 

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș 
– 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
– 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
– 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
– 1 pacient la Floreasca
-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator”, se arată în comunicatul DSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI