Cui aparțin, de fapt, rămășițele umane din cazul Caracal. Detaliul nebănuit despre Dincă

Redacția IMPACT 20.01.2020, 11:34
Cui aparțin, de fapt, rămășițele umane din cazul Caracal. Detaliul nebănuit despre Dincă

Cazul Caracal nu pare să aibă deocamdată un final. Gheorghe Dincă a fost adus vineri la Tribunalul Olt, după ce bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost trimis în judecată pentru uciderea Luizei Melencu și a aLexandrei Măceșanu, dar și pentru alte infracțiuni.

Ce spune un specialist criminolog despre rămășițele găsite în pădure

În ancheta de la Caracal apare acum în ecuație Mihaela Brooks, un criminal profiler (specialist în domeniul psihlogiei criminale și al științelor conexe) care a dezvăluit câteva informații noi din dosarul Caracal, pe care le face publice cu acordul familiei Melencu, tânără dispărută de acasă. Conform spuselor acesteia, oasele descoperite în liziera de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă spune că ar aparține Luizei Melencu ar fi fost „plantate” acolo, arată stirilekanald.ro.
Specialistul ridică, totodată câteva semne de întrebare cu privire la ancheta din Caracal.

„DIICOT a menționat că acele oase au fost arse la temperaturi între 600-800 grade, dar în raportul americanilor s-a menționat că unele oase au fost arse la 185 grade C (365 F), deci cum a putut arde un cadavru în butoi la temperaturi diferite? Explicația diferenței de temperatură susține mai mult varianta că acele oase i-au fost aduse odiosului așa cum a susținut la ultima declarație, sau au fost plantate ulterior de altă persoană.
Întrebarea mea: De ce înainte de răpirea Alexandrei i s-au adus oase lui Dincă când Luiza nu era căutată și nu se știa că Alexandra va suna la 112, că Dincă va fi arestat, etc?”, scrie Mihaela Brooks pe una din paginile sale de socializare.

Reconstituire la locul uciderii celor două tinere ucise din Caracal. Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu
Reconstituire la locul uciderii celor două tinere ucise din Caracal. Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Ce a declarat Gheorghe Dincă, în urmă cu câteva zile

Monstrul din Caracal și-a schimbat din nou declarația în urmă cu câteva zile și a spus în fața anchetatorilor că nu el a omorât-o pe Luiza Melencu și că rămășițele osoase găsite în liziera pădurii nu au legătură cu fata. În plus, acestea i-ar fi fost aduse de Ștefan Risipițeanu, vecinul său, și un alt bărbat.

„Apoi a venit Ştefan cu încă un bărbat şi a intrat în camera unde erau fetele (Luiza și Petruța – o tânără de 28 de ani din Roșiori cu care Dincă întreținea relații intime, n.r.). Luiza era dezbrăcată şi legată, iar eu eram în chiloţi. Le-a spus fetelor să se îmbrace, pe mine m-au legat şi m-au bătut, m-au scos afară şi m-au băgat sub umbrelă. Ştefan a adus un sac cu oase, mi-a spus că sunt de femeie şi să le mai ard şi eu.

Mi-a spus să iau o cartelă să îi sun pe părinţii Luizei şi să le spun că fata e plecată. A notat şi el numărul Luizei. Apoi m-au bătut şi au plecat toţi 5 prin spate (…). Pe 15 aprilie am dat telefon la părinţii Luizei. Unul dintre bărbaţi mă urmărea. Mi-am dat seama că nu a renunţat (…). Mi-au spus să arunc oasele arse într-o apă curgătoare, dar pentru că era departe, le-am dus la lizieră”, a declarat bărbatul din Caracal.

Urmăriți Impact.ro și pe