Cu vaccinul din poartă-n poartă. Echipele medicale vor merge în sate pentru campania de imunizare

Stan Filon, Diana Timișoreanu 25.05.2021, 15:46
Cu vaccinul din poartă-n poartă. Echipele medicale vor merge în sate pentru campania de imunizare

Campania națională de vaccinare împotriva coronavirusului merge mai departe și ajunge în etapa vaccinării oamenilor de la sat. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus exact cum se va desfășura aceasta.

Echipele medicale vor merge în sate pentru campania de imunizare

Autoritățile vor demara campania ”Orașul vaccinează satul”! Așadar, echipe medicale de vaccinare din orașe vor merge din poartă în poartă și vor vaccina persoanele care își doresc să capete imunitate în fața temutului virus, a declarat, marți, coordontorul CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță. Conceptul se va numi „orașul vaccinează satul”.

Valeriu Gheorghiță a declarat că vaccinul trebuie dus cât mai aproape de beneficiar, iar pentru asta este nevoie de un număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui județ, astfel încât să existe o acoperire geografică crescută, în mod deosebit pe zona rurală.

Echipele medicale vor merge in sate pentru campania de imunizare
Echipele medicale vor merge in sate pentru campania de imunizare

Cum se va desfășura campania ”Orașul vaccinează satul”

”Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluții punctuale și anume, unul dintre conceptele pe care le propunem și pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la „orașul vaccinează satul”. Ce înseamnă pragmatic acest concept? Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activități de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați sau se vor face o serie de activități mini-maraton de vaccinare în spații puse la dispoziție de autoritățile locale”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că pentru reușita campaniei de vaccinare la sate este foarte importantă coordonarea foarte bună interinstituțională, atât între reprezentanții autorităților de la nivel de comună / sat și reprezentanții autorităților județene și la nivel central.

3.226.831 de persoane din România s-au vaccinat cu ambele doze de la debutul campaniei de vaccinare, în timp numărul persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză se apropie de 1 milion. Până pe 24 mai s-au vaccinat cu prima doză un număr de 932.509 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...