Cu cine joacă CFR Cluj în Liga Campionilor. S-a aflat adversara

Andrei Cezar 09.08.2020, 13:33
Cu cine joacă CFR Cluj în Liga Campionilor. S-a aflat adversara

Dumincă, 9 august are loc tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Aflată la a treia prezență consecutivă în această competiție, CFR Cluj își așteaptă adversara.

Update, ora 13.30. CFR Cluj va juca cu FC Floriana, campioana Maltei, în primul tur preliminar din Liga Campionilor. Va fi o singură manșă, care se va disputa în Malta, pe 18 sau 19 august.

Cu cine va juca CFR Cluj în Champions League

Echipa din Gruia se vede nevoită să înceapă seria meciurilor de calificare, pentru grupele celei mai prestigioase competiții intercluburi, de jos. Ea va tebui să evolueze încă din primul tur preliminar, ceea ce nu este neapărat un dezavantaj, având în vedere că va fi cap de serie, iar teoretic, ar avea mai multe șanse de calificare față de adversara ei.

În turul 2 preliminar se schimbă situația. Echipa antrenată de Dan Petrescu nu va mai benefica de același statut și ar putea întâlni nume mari ale fotbalului european, cu prezențe constante în grupele competiției.

UEFA a realizat o împărțire preliminară a echipelor care vor juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, iar CFR Cluj a căzut în Grupa 3. Campioana României este cap de serie împreună cu Ludogoreț (Bulgaria) și de Omonia Nicosia (Cipru). În consecință, formația antrenată de Dan Petrescu va avea de jucat împotriva echipelor ce nu sunt capi de serie, respectiv:  Buducnost Podgorica (Muntenegru), Ararat-Armenia (Armenia) sau Floriana (Malta).

Cu cine joacă CFR Cluj în Liga Campionilor. Adversara se află acum
Cu cine joacă CFR Cluj în Liga Campionilor. Adversara se află acum

Programul lui CFR Cluj în preliminariile Champions League

  • 9 august – tragere la sorți turul I preliminar;
  • 10 august – tragere la sorți turul II preliminar;
  • 18/19 august – turul I preliminar (o manșă);
  • 25/26 august – turul II preliminar (o manșă);
  • 31 august – tragere la sorți turul III preliminar;
  • 1 septembrie – tragere la sorți play-off;
  • 15/16 septembrie – turul III preliminar (o manșă);
  • 22/23 septembrie – play-off (tur);
  • 29/30 septembrie – play-off (retur);
  • 1 octombrie – tragere la sorți grupe.

Pandemia de COVID-19 a dus la schimbarea regulamentului și în fotbal. În preliminariile Ligii Campionilor, maciurile nu se vor mai disputa în dublă manșă, așa cum era până acum, ci într-o singură manșă, iar terenul pe care se va juca partida se va trage la sorți. Dacă se constată la clubul organizator apariţia unei situaţii de infectare cu COVID 19 clubul are obligaţia să anunţe o nouă locaţie pentru desfăşurarea meciului, într-un alt oraş.

Urmăriți Impact.ro și pe