Cu cine a semnat, de fapt, Ianis Hagi. Se anunță probleme mari pentru român

Madlen Moraru 31.05.2020, 18:13

Numai ce l-a achiziționat Rangers pe Ianis Hagi, că acum, clubul scoțian se vede în situația imposibilă de a-și pierde 67% din venituri. Rangers își ia banii din vânzarea biletelor, sponsorizări, loje de lux și caterig. Or, în lipsa publicului plătitor, banii ies din conturi dar nu sunt înlocuiți de alții.

Probleme uriașe ale clubului scoțian Rangers, după transferul lui Ianis Hagi

Clubul scoțian poate să piardă chiar și 67% din venituri din cauza pandemiei de Covid care-i împiedică pe oameni să mai vină pe stadion. Banii clubului veneau, mai mult de jumătate, din sponsorizări, închirieri de loje de lux și chiar catering.

Echipa lui Ianis Hagi va trebui să depășească o perioadă foarte dificilă.

Firma britanică de business media Off The Pitch a realizat un studiu ce privesc 100 de cluburi europene de fotbal, care vor avea de suferit cel mai mult de pe urma crizei economice induse de pandemie. Ironie sau nu, Rangers a primul în acest top afectat de Covid.

Raritatea Ianis Hagi a venit la Rangers când nu mai au rezerve de bani în conturi
Raritatea Ianis Hagi a venit la Rangers când nu mai au rezerve de bani în conturi. Scoțienii erau foarte încântați de Ianis

Rangers nu are rezerve de cash

E foarte posibil ca arenele să rămână goale până în 2021, caz în care veniturile cluburile sunt amenințate să scadă substanțial.

„O furtună se apropie. Cluburile scoțiene depind prea mult de veniturile înregistrate în ziua meciurilor. La Rangers și Celtic, va fi și mai rău, pentru că ele au și cele mai mari salarii. Totuși, în timp ce Celtic a semnat un nou contract cu Adidas, Rangers au sponsor de echipament noua firmă Castore, care nu le va oferi un avans prea mare. Mai mult. Dacă Celtic are 35 de milioane în bancă, Rangers nici nu are rezerve de bani cash și nici facilități de credit. O situație critică”, a explicat consilierul financiar David Low pentru cotidianul local.

Urmăriți Impact.ro și pe