Cu ce se poate înlocui, de fapt, amoniacul din prăjituri

Daria Petrescu / 18.07.2020, 12:34
Cu ce se poate înlocui, de fapt, amoniacul din prăjituri

Amoniacul este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente, pe care le găsești în bucătăria gospodinelor. Se folosește în general pentru rețetele de prăjituri, însă aceasta nu este singura lui întrebuințare. Cu amoniac, preparatele dulci sunt mai fragede, iar aluatul devine mai afânat, odată ce ai adăugat acest praf. Chiar și așa, amoniacul are un înlocuitor, în cazul în care vă lipsește sau considerați că mirosul lui înțepător este prea deranjant. Iată cu ce se poate înlocui, amoniacul din prăjituri.

Un plic de amoniu este suficient pentru 500 g făină

Amoniacul este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente, folosite pentru prăjituri. Însă, acest praf se poate înlocui cu bicarbonatul de sodiu. De multe ori, gospodinele renunță la amândouă și folosesc praful de copt.

Pe de altă parte, gospodinele recomandă amoniacul, în cazul în care rețeta o cere și pentru un rezultat perfect, acesta să nu se înlocuiască. Rămâne la alegerea fiecăruia, dacă vor să îl folosească sau îi găsesc înlocuitor.

Amoniacul se poate înlocui cu bicarbonatul de sodiu
Amoniacul se poate înlocui cu bicarbonatul de sodiu

Amoniacul este un compus chimic format dintr-un atom de azot și trei atomi de hidrogen. Acesta a căpătat această denumire de la clorura de amoniu, compus provenit din Egipt. Amoniacul are o compoziție gazoasă, cu proprietăți chimice toxice și un miros înțepător. Se poate inlocui amoniacul cu bicarbonat de sodiu.

Amoniacul mai este folosit pentru:

-Puteți folosi amoniacul lichid pentru agregatele frigorifice. De asemenea, se poate folosi la distilarea fracționată în cercetarea carbonului.

-puțini știu că acest praf este folosit în industria textilă sau la plasticizarea lemnului. Acesta poate fi tratat cu soluție cu ammoniac.

-amoniacul mai este folosit în metalurgie.  Este folosit ca gaz de protecție în timpul tratării termice a metalului

-amoniacul poate fi un bun dezinfectant în curățătoriile chimice. Îl puteți folosi la neutralizarea clorului sau formlului.

– La curățarea aerului de fumul produs de emisia motoarelor cu ardere internă

-amoniacul se folosește la prepararea de medicamente sau în industria farmaceutică. La preparare de medicamente, sau în producerea explozibililor.

-Chair dacă pare greu de grezut, o acțiune patogenă o are amoniacul în stomac produs cu ajutorul enzimei.

– amoniacul face minuni în cazul bijuteriilor din aur și argint. Trebuie doar să puneți într-un vas o cană de apă caldă și o jumătate de cană ammoniac. Lăsați bijuteriile timp de 15 minute în această soluție, iar rezultatul este total neașteptat. După ce ați obținut acest rezultat, scoateți bijuteriile și lăsați-le la uscat.

bicarbonatul de amoniu este folosit la curățarea tapițeriei și a covoarelor. Preparați o solutie din doi litri de apă caldă și o cană de ammoniac. După asta,  se freacă tapițeria și covorul cu un burete înmuiat în această soluție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI