Cu ce se ocupă sora lui Cove. Puţini ştiau că Mihaela e celebră

Andra Daoud 05.11.2021, 09:52

Pe Cove îl cunoaște o țară întreagă, dar puțini știu că are o soră celebră. Mihaela Coveșanu împarte cu fratele ei pasiunea pentru actorie, dar mai are un talent care o recomandă.

Cine este sora lui Cove

Cove are o soră mai mică decât el cu trei ani și nu este nici ea străină de lumea spectacolului. Talentul actoricesc este o trăsătură de familie, pentru că și Mihaela cochetează cu actoria. Sora lui Cove este angajată a Teatrului Excelsior din 1998 și joacă în spectacole pentru copii.

Pe lângă actorie, Mihaela se pricepe și la muzică și a absolvit cursurile Liceului de Muzică ”Dinu Lipatti”. În paralel, a făcut Școala de Artă, secția Canto (muzică ușoară) și se imagina cântând pe diferite scene ale lumii și având o carieră ca solist vocal. Viața i-a rezervat însă altceva.

Cu ce se ocupă sora lui Cove. Puţini ştiau că Mihaela e celebră
Cu ce se ocupă sora lui Cove. Puţini ştiau că Mihaela e celebră

Ce au în comun muzica, actoria și… contabilitatea?

Mihaela Coveșanu a povestit în câteva interviuri că muzica a fost prima ei dragoste. A început cu pianul, apoi a învățat să cânte la harpă. Se întâmpla în copilărie, iar părinții au simțit chemarea ei pentru muzică și i-au cumpărat o pianină.

După liceu, plănuia să dea admitere la Conservator, însă ceva a întors-o din drum. Se întâmpla în clasa a XII-a, exact înainte de balul de absolvire. Mihaela împreună cu niște colegi au pregătit un moment artistic și au pus în scenă un fragment din piesa lui Caragiale, ”D’ale carnavalului”.

Acela a fost momentul când și-a dat seama că vrea să urmeze o carieră în teatru și că nu mai vrea să dea la Conservator. Părinții ei și ai lui Cove s-au opus inițial, dar până la urmă i-a convins. După ce a absolvit, s-a gândit că ar trebui să aibă și un plan B și s-a mai încris la o facultate. Mihaela a făcut Finanțe-Bănci, pentru a avea o soluție în caz că nu va mai putea practica actoria.

Poate că e puțin bizară alegerea, dar mi-am zis că poate fi un ”backup plan” pentru, Doamne ferește!, varianta în care nu voi mai putea practica actoria din motive de sănătate. Un contabil poate sta pe un scaun pentru a-și putea face meseria, un actor însă… nu! a declarat Mihaela Coveșanu într-un interviu pentru Spectacola.ro.

Teatrul Excelsior, a doua casă pentru Mihaela

Sora lui Cove se simte ca acasă atunci când este pe scenă. Pe scena Teatrului Excelsior, mai exact, acolo unde joacă încă de când era în facultate. Mihaela a povestit că spectacolele pentru copii sunt cele în care se regăsește cel mai mult, iar publicul format din micuți este cel mai sincer.

Publicul format din copii nu este mai dificil, ci mai sincer. Copiii reacționează direct la ce văd, la ce primesc din partea actorului. Dacă îi iei cu tine în poveste, îți sunt alături până la final. Când joci pentru copii, nu cred că poți avea o zi proastă, pentru că te încarci cu energia și sinceritatea lor, a declarat Mihaela în cadrul aceluiași interviu susținut pentru Spectacola.ro.

Mihaela nu a rupt însă nici legăturile cu muzica. Sora lui Cove are un band alături de care cântă la nunți și evenimente și îi face pe oameni să se simtă bine. Pandemia a forțat-o însă să lase pe planul al doilea meseria de solistă și să se concentreze mai mult asupra actoriei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe