Cu ce se ocupă părinţii lui David Popovici. Cursurile urmate de mama sportivului pentru a-l ajuta

Ana Anitoiu 22.06.2022, 20:52
Cu ce se ocupă părinţii lui David Popovici. Cursurile urmate de mama sportivului pentru a-l ajuta

David Popovici scrie istorie în natația României și multă lume se întreabă cu ce se ocupă părinții lui. Mama campionului în vârstă de 17 ani a urmat anumite cursuri pentru a-l ajuta în cariera sa, iar tatăl lui urmărește cu atenție un detaliu ce ar putea amenința cariera adolescentului.

Cu ce se ocupă părinții campionului David Popovici

Mama lui David Popovici a lucrat timp de mai mulți ani în domeniul asistenței sociale. Însă, la un moment dat, a urmat și cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile în domeniu.

La rândul său, tatăl lui David Popovici veghează îndeaproape cariera adolescentului. Acesta activează în domeniul vânzărilor și este foarte atent la suplimentele ce îi sunt prescrise fiului său, astfel încât să se asigure că sportivul nu încalcă vreo regulă internațională, fără să-și dea seama.

Cu ce se ocupa parintii lui David Popovici
David Popovici

Ce poreclă are David Popovici

David Popovici, în vârstă de 17 ani, nu are talent doar la înot. Sportivul a căpătat porecla de „micul Google”, după cum a dezvăluit antrenorul său, Adrian Rădulescu. Motivul este acela că adolescentul este atras de istorie și geografie și are cunoștințe în aceste domenii.

„Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar micul Google le recunoaște imediat”, a spus antrenorul lui David Popovici.

În urmă cu ceva timp, David Popovici s-a dat de gol. Sportivul a lăsat să se înțeleagă determinarea pe care o are pentru a obține medalie după medalie. Adolescentul a explicat că o zi din viața lui poate părea plictisitoare pentru oamenii obișnuiți și că doar un sportiv de performanță poate înțelege.

Campionul a spus că zilele sale decurg simplu – câte două antrenamente, sală, după care școală și teme. Un alt detaliu pe care l-a dezvăluit despre el este acela că obișnuiește să asculte muzică, fie înainte, după sau chiar în timpul antrenamentului, când își pune o boxă pe culoar.

David Popovici a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie ce se desfăşoară la Budapesta. În semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, și a încheiat finala cu timpul 47.58. Anterior, el a obţinut şi aurul la 200 m liber.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...