EXCLUSIV

Cu ce se ocupă în Spania sora Denisei Răducu, moștenitoarea averii de 500.000 de euro. Tatăl ei o laudă: „Nu e nimic rușinos” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 04.02.2023, 12:46

Solista Denisa Răducu „Manelista” a încetat din viață pe 23 iulie 2017, la doar 27 de ani. Familia îndoliată e revoltată că, nici acum, la șase ani de la tragedie, procesul pe drepturile de autor nu s-a încheiat. Tatăl regretatei artiste ne-a vorbit, în interviul exclusiv pentru Impact.ro, despre toate aceste drumuri lungi și în zadar la tribunal. El ne-a povestit și despre cealaltă fiică, Adelina, care, deși a moștenit averea Denisei, de aproape 500.000 de euro, muncește din greu, în Spania.

De ce s-a mutat Adelina Răducu în Spania și unde lucrează

Adelina Răducu e singura moștenitoare a averii de aproape o jumătate de milion de euro a regretatei artiste de muzică de petrecere. A rămas cu apartamentul de lux al Denisei, pe care însă nu dorește să îl închirieze sau să-l vândă, cu o vilă în comuna Ștefănești și tot ei îi vor reveni și drepturile de autor. Cu toate acestea, Adelina Răducu, aflată în Spania cu soțul și cu cele două fiice, muncește din greu pentru un salariu.

Adelina și soțul ei se află la muncă, în Spania, cu cele două fiice. Ea este la curățenie, poate, cu timpul, va face și altceva, e o fată tare isteață. Lucrează momentan ca menajeră, femeie de serviciu, cum se spune pe la noi. Dar, nu e nimic rușinos. Când faci o muncă cinstită, ții capul sus! Munca aceea, pe care o faci, să ștergi praful sau să dai cu mătura, trebuie să o faci bine. Iar faptul că nu trăiești pe spinarea altuia, este de lăudat. Au plecat în Spania pentru că așa au stat lucrurile. Soțul ei este profesor de matematică, băiat deștept, se trage dintr-o familie cu carte. Faptul că a fost repartizat să predea într-un cătun, l-a determinat să plece din țară. În Spania, e șofer, dar îi place. Dacă e să faci o comparație între salariul unui profesor din România și ce face el, acolo, e, într-adevăr, o mare diferență. Se gândesc la copiii lor, totul e mai bine acolo. Nu vreau să spun că, pe aici, pe la noi, ar fi josnic, dar acolo altfel stau lucrurile”, ne-a declarat tatăl Emilian Răducu, exclusiv pentru Impact.ro.

Ce s-a întâmplat cu procesul pe drepturile de autor ale Denisei Răducu

Pe 27 iulie se împlinesc șase ani de când solista Denisa Răducu a pierdut lupta cu moartea, urmare a unei complicate afecțiuni la ficat. Însă, procesul pe drepturile de autor ale artistei, dintre sora ei, Adelina, și un fost impresar, stagnează. Emilian Răducu nu înțelege ce se întâmplă, de ce nu se dă un verdict.

Cu ce se ocupă în Spania sora Denisei Răducu, moștenitoarea averii de 500.000 de euro. Tatăl ei o laudă: „Nu e nimic rușinos” EXCLUSIV
Emilian Răducu, tatăl Denisei Răducu.

„Câtă răbdare să mai avem? Nu știu când mai e următorul termen, aștept să ne anunțe, procesul e pe rol la București. De aproape șase ani de când a murit fiica mea nu s-a întâmplat nimic. Adelina și soțul ei se ocupă, ei sunt reclamanții. Le e și lor greu să tot vină în țară, costă mult biletul de avion. Chiar nu-și pot permite să facă drumul acesta mereu”, a mai adăugat Emilian Răducu.

În ce relații au rămas părinții Denisei Răducu, după divorț

Emilian Răducu ne-a vorbit și despre fosta lui soție, mama fetelor, de care a divorțat, și despre relațațiile în care a rămas cu aceasta.

„Vorbim rar și doar despre Adelina, și ne amintim de Denisa. Întâmplător, ne mai întâlnim la biserică, duminica. Eu nu m-am recăsătorit. E grea treabă și cu împreunatul ăsta. Să stai cu o femeie cu care nu te înțelegi, să-ți spună cuvinte grele, care să te depuncteze, mai bine, lipsă. Nu mă recăsătoresc, nu-mi place să merg din greșeală în greșeală. Eu nu sunt omul care să mai încerc încă o dată, în căsătorie”, ni s-a mai confesat tatăl Denisei Răducu.

Ce interdicții are tatăl Denisei, după ce a suferit o semipareză:”N-ai voie nici să miroși sticla”

Emilian Răducu s-a confruntat cu o gravă problemă de sănătate. Cu regim și tratament, se simte cu mult mai bine.

Nu m-am vindecat în totalitate, dar, cu ajutorul medicilor, să sperăm că va fi și mai bine. Am avut o semipareză facială. Am luat tratamentul mereu la timp. În plus, trebuie să te abții de la băutură. N-ai voie nici să miroși sticla. Dacă ai băut, pleci! Am respectat tot ce mi-au spus doctorii. Mă descurc și cu banii, nu îi cer Adelinei. Am bani pentru tratament. Cât sunt bine, încă lucrez, îmi calculez eu cheltuielile. Nu vreau să fiu o povară pentru fiica mea. Cât mă mai mișc și fac și eu bani, o mai ajut și eu cu ce pot. Păi, cum ar fi să încep de pe acum să zic: ”Dă-mi!?”, a mai completat Emilian Răducu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...