EXCLUSIV

Cu ce se ocupa Andrei Aradits, înainte să ajungă celebru. O tentativă de mituire i-a pus capăt carierei. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 01.09.2021, 17:18
Cu ce se ocupa Andrei Aradits, înainte să ajungă celebru. O tentativă de mituire i-a pus capăt carierei. EXCLUSIV

Andrei Aradits a mărturisit pentru impact.ro ce avantaje îi aduce statutul de persoană public, dar și că nu se împacă foarte bine cu ideea de a fi vedetă. ”În spațiul carpato-danubiano-pontic așa ceva sună ca având o anumită latură peiorativă!”

Cum a respins Andrei Aradits o tentativă de mituire. Câți bani i se ofereau

Pentru Andrei Virgil Aradits, 47 de ani, a fi vedetă în România nu e chiar un lucru cu care să te mândrești în gura mare. Și o spune unul dintre cei care de peste 20 de ani are notorietate, după o serie de seriale sau diverse emisiuni de televiziune la care a fost parte, la diverse televiziuni centrale, cum ar fi Prima TV, Antena 1 și PRO TV. Ca să nu mai vorbim și despre lungmetrajele din ultimii ani, care i-au sporit, la rândul lor, mediatizarea.

A fi vedetă în spațiul carpato-danubiano-pontic are ceva peiorativ. Băi, vedeto! Sună într-un anume fel, nu neapărat cel mai plăcut. Dar a fi actor e altceva! Actorul are ceva mai nobil!, sună mărturisirea sinceră a celui care nu ezită să recunoască și că e un „ungur născut în Colentina”.

Absolvent de UNATC în 1996, la clasa renumitului Florin Zamfirescu, Andrei Aradits a jucat pe diverse scene bucureștene, fie la Teatrul Evreiesc de Stat, fie la Teatrul Bulandra sau la Teatrul Național din București. A debutat în lumea cinematografiei, în anul 2002, cu serialul „În familie”, urmat de „Mafalda di Savoia” și „Efect 30”. Cele mai sonore din carieră rămân însă „Narcisa Sălbatică”, difuzat cu mai bine de un deceniu în urmă la Antena 1, dar şi „Vlad”, cel care ține capul de afiș în ultimii trei ani la PRO TV. Celebritatea sa a fost completată cu rolul de jurat în emisiunea „Te cunosc de undeva”, unde a făcut echipă cu Andreea Bălan, Ozana Barabancea şi Aurelian Temişan.

Nu pot spune că a fi cunoscut e un lucru obositor, nu, e plăcut! Dar avantajele vin mai ales în relația cu instituțiile statului. La Fisc, spre exemplu, nu ți se mai răspunde acru, ci cu un , urmat de un zâmbet!, sintetizează el cel mai bine avantajele de a fi cunoscut.

Cu ce se ocupa Andrei Aradits înainte să ajungă celebru
Andrei Aradits, alături de cei dragi inimii sale, Andreea și Eric

”Sigur nu am luat acei bani”

Pe de altă parte, Aradits și-a amintit, pentru impact.ro, și de perioada de zece ani în care a fost președinte al unei asociații de proprietari din Colentina. Dacă în acea perioadă spune că a descoperit ”bucuria de a delega”, tot atunci s-a confruntat și cu o caraghioasă tentativă de mituire:

Trebuia să reparăm terasa blocului. Așa că am căutat pe internet mai multe firme, am trimis emailuri și vreo șase dintre ele au răspuns. Una dintre ele mi-a spus ceva de genul: „Facem o propunere incipientă, ca să aprobe Comitetul, și apoi discutăm, că avem ceva pus deoparte și pentru domnul președinte, vreo 200 de lei „. Vă dați seama că dacă unui pârlit de președinte de bloc i s-a propus asta, ce chestie structurală e mita la noi. Sigur că nu am luat acei bani!

”Cariera” de președinte al asociației a luat sfârșit în modul cel mai natural cu putință, Aradits și familia sa mutându-se între timp. Mai în glumă, mai în serios, Andrei Aradits crede că ar putea cocheta și cu o carieră politică:

Am o vârstă, cât o să mai fiu distribuit în roluri de june prim!, glumește el pe tema asta, adăugând însă cu seriozitate că există ”doi sau trei politicieni” în care are încredere.

În ceea ce privește viitorul său de după încheierea serialului ”Vlad”, Aradits susține că nu are niciun plan concret.

Nu iau hotărâri. Voi răspunde la telefon și dacă va fi o propunere bună voi spune da, așa cum fac de cele mai multe ori!, conchide același Andrei Aradits.

Urmăriți Impact.ro și pe