Cu ce se ocupă acum Emil Constantinescu. Fostul președinte al României a împlinit 81 de ani

Daria Petrescu 19.11.2020, 19:13
Cu ce se ocupă acum Emil Constantinescu. Fostul președinte al României a împlinit 81 de ani

Emil Constantinescu a fost președinte al României între anii 1996 și 2000. Deși a împlinit recent 81 de ani, acesta se află în cntinuare într-o formă de invidiat. De-alungul anilor, el s-a implicat în mai multe activități politice. De asemenea, din 1996 este cadru didactic al facultății de Geologie a Universității din București. Iată cu ce se ocupă acum fostul președinte, care recent a împlinit vârsta de 81 de ani.

Cu ce se ocupă acum Emil Constantinescu, fostul președinte al României

Emil Constantinescu a fost până în luna septembrie 2019 președinte al institutului aflat în subordinea Senatului. De când conduce Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, acesta are mai multe beneficii. El beneficiază de finanțare și pentru decontarea cazării și a transportului. Acest lucru,  pentru deplasările la acțiuni organizate de Institutul Levantului în țară și în străinătate.

La 81 de ani, fostul şef al statului se află într-o formă fizică de invidiat, fiind zvelt şi suplu. Chiar dacă în trecut a avut ceva probleme de sănătate, acesta și-a revenit treptat și este mai active ca niciodată. Mai mult, în vara acestui an el a fost operat în urma unui accident casnic.

Desfiinţarea Institutului Levantului, respinsă de deputaţi, în luna iunie

În luna iunie a acestui an, Camera Deputaților a respins proiectul inițiat de USR, care propune desființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului. Acesta este condus de fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

„Noi nu considerăm oportună această instituţie pe bani publici. În doi ani de activitate această instituţie a avut alocat câte un mililon de euro pe an. Pe proiecte au mers 80.000 de lei în 2019. 80.000 de lei din două milioane de euro.

Aceşti bani au mers pe salarii foarte mari, pe deplasări, pe diurne, pe sindrofilii, pe tot felul de activităţi care nu au nicio legătură cu ideea de Levant. Această instituţie reprezintă un institut luat pe persoană fizică de către oi personalitate care a reprezentat speranţa României acum 20 de ani.

E trist că salariaţii din această instituţie câştigă fără să facă nimic concret pentru cercetare mai mult decât cercetătorii de la Academia Română. Nu este corect”, a spus în timpul dezbaterilor deputatul USR Iulian Bulai.

Ce este Institutul Levantului?

Institutul Levantului a fost înfiinţat în 2015. Este vorba despre  o iniţiativă ce are ca obiect de activitate extinderea cercetărilor ştiinţifice asupra culturilor şi civilizaţiilor din spaţiul istoric al Levantului – Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Balcani, Caucaz.  Leagănul religiilor abrahamice, al ştiinţelor, artei, culturii şi democraţiei;

De asemenea, protejarea arealelor geologice, biologice, geografice şi arheologice reprezentative pentru patrimoniul cultural universal, de către comunităţile universitare în colaborare cu comunităţile locale, potrivit proiectului de lege.

În luna iulie a acestui an a fost operat, în urma unui accident casnic

În urmă cu doar câteva luni, Emil Constantinescu a fost operat de urgență, după ce s-a accidentat grav la claviculă și glezna.

“Preşedintele Constantinescu transmite toată aprecierea sa şi cele mai călduroase mulţumiri echipei de medici, asistente şi infirmiere din Secţia Ortopedie, condusă de doctorul Marius Stănescu.

Mulţumiri doamnei prof. dr. Mariana Jinga, director medical al spitalului şi şef al Clinicii de Medicină Internă. Preşedintele Constantinescu mulţumeşte, de asemenea, Serviciului de Protecţie şi Pază pentru sprijinul acordat”, se arată în comunicatul transmis la acea vreme.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe