Cu ce boală cruntă s-a confruntat Ceaușescu și cine ar fi putut să-i preia locul. Secretul păstrat cu greu atâția ani

Ce spuena un agent CIA despre Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a fost ultimul lider comunist pe care l-a avut România. Toți românii și-l amintesc pe fostul dictator drept un bărbat puternic și ferm pe poziții în perioada cât s-a aflat la conducerea țării.

Declarațiile unui fost agent CIA despre Nicolae Ceaușescu

Există anumite surse care conseamnează faptul că Nicolae Ceaușescu ar fi fost bolnav, în vremea cât s-a aflat la cârma țării. Colonelul american George Kolt, un expert de la CIA, oferea detalii cu privire la situaţia dramatică din România comunistă, dar, printre altele și faptul că dictatorul urma să fie operat de cancer la prostată. Nicio persoană din cercurile apropiate care făceau parte din anturajul soților Ceaușescu se pare că nu cunoștea acest aspect, cu atât mai mult cu cât Ceaușescu nu a dat niciodată vreun semn că ar suferi de vreo boală.

„Tot mai multe informaţii indică faptul că Nicolae Ceauşescu ar putea fi supus în curând unei intervenţii chirurgicale din cauza unui cancer la prostată. Perioada e una riscantă, deoarece România trece prin mari probleme economice şi financiare înainte de iarna anului 1985, care se anunţă una deosebit de dură”, spunea oficialul CIA.

Elena Ceaușescu ar fi putut să preia puterea în măsura în care Nicolae Ceaușescu ar fi fost răpus de cancer.

Elena Ceaușescu ar fi putut să preia puterea în măsura în care Nicolae Ceaușescu ar fi fost răpus de cancer.

El mai nota și faptul că în cazul unui eventual deces al liderului comunist, conducerea ar fi putut să fie preluată de Elena şi Nicu Ceauşescu.

„Are multe probleme de sănătate. Iar în cazul în care Ceauşescu nu se reface repede după operaţie, bătălia pentru succesiune ar face ca soţia sa, Elena, şi fiul său, playboy-ul Nicu, să îşi măsoare forţele cu restul oamenilor din echipa de conducere.
Nu există vreun personaj dominant în acest grup, deoarece Ceauşescu nu a desemnat un succesor, însă cred că este posibil ca toţi ceilalţi şefi comunişti să se unească pentru a încerca să-i dea jos de la conducere pe Elena şi pe Nicu”, scria în raportul său George Kolt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI