Cu ce a ajuns să se ocupe Mircea Radu după ce a plecat din țară. ”Recepționera mi-a trântit cheia și nu mi-a mulțumit”

Ioana Bucur 28.01.2021, 17:55
Cu ce a ajuns să se ocupe Mircea Radu după ce a plecat din țară. ”Recepționera mi-a trântit cheia și nu mi-a mulțumit”

După ce a renunțat la postul pe care îl ocupa în TVR, Mircea Radu și-a schimbat complet viața. Fostul prezentator și-a făcut bagajele și a plecat departe de România. Cu ce a ajuns să să ocupe, în străinătate.

Cu ce a ajuns să se ocupe Mircea Radu după ce a plecat din țară

Cu puțin timp înainte de finalul anului 2020, Mircea Radu punea capăt unor zvonuri potrivit cărora fusese dat afară sau urma să fie dat afară din TVR. Atunci, celebrul om de televiziune a dezvăluit că, de fapt, el ceruse să fie eliberat din funcția pe care o ocupa, de șef al comunicării TVR. Nu a vrut să dea mai multe detalii, dezvăluind doar că „argumentele mele au fost, cred, înțelese și acceptate”.

Mircea Radu și-a făcut bagajele și a pornit într-o aventură superbă, departe de România, în Italia. De atunci, pagina sa de Facebook este platforma pe care își prezintă „Jurnalul italian”. De la începutul vacanței prelungite, Mircea Radu a trecut prin Veneția, Roma, Vatican și Milano.

Unul dintre cele mai stânjenitoare momente: „Recepționera mi-a trântit cheia și nu mi-a mulțumit”

Mircea Radu a povestit cum au fost primele zile la Roma, plecând din Veneția: „După un drum de șase ore, cu discuții scurte și tăceri lungi acoperite de muzica dată la radio, cu pauze de fotografiat la drumul mare, cu băut din degetare cafele tari și din cartoane sucuri false, am ajuns la Roma. Sunt încă foarte obosit și hotărăsc să rămân în cameră să îmi pregătesc filmarea de a doua zi. În plus e foarte frig iar eu, ca un dandy (ce-o fi fost în mintea mea?), mi-am luat numai haine subțiri.”

Cu ce se ocupă Mircea Radu, departe de România
Mircea Radu a renunțat la funcția pe care o ocupa în TVR

Ajuns în camera de hotel, Mircea Radu povestește cum știrea principală a jurnalului de știri este un caz șocant, în care era implicat un cetățean român de etnie romă. Prezentatorul a descris și unul dintre cele mai stânjenitoare momente pe care le-a trăit în Italia, găsind, de fapt, și o explicație pentru atitudinea respingătoare a celor mai mulți italieni față de români:

„La televizor, la jurnalul de știri, e dezbătut pe toate părțile cazul tragic al italiencei omorâte de un rom, și de aici aversiunea accentuată, uneori pe față, a italienilor față de români în zilele astea, când are loc procesul. Nu m-am simțit deloc confortabil când recepționera mi-a trântit cheia pe masă și a uitat să spună „mulțumesc”, așa cum făcuse chiar înaintea mea cu niște turiști germani. Acasă, unii apar la TiVi și se întreabă ipocrit: „De ce domle condamnă ei întreaga Românie?”. Eu cred că italienii (germanii, americanii, ugandezii, turcii sau noi, dac-am fi în locul lor) laudă sau condamnă un popor după „marfa” pe care o exportă.

Le-aș recomanda ipocriților să vadă bârna din ochi și le-aș aminti că la picioarele Domului din Florența, în metroul din Milano, în Piața San Marco din Veneția, sunt cerșetori care vorbesc românește nu într-o altă limbă”, a povestit Mircea Radu pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...