Cu cât erau plătiți artiștii care îi cântau lui Ceaușescu. Maria Dragomiroiu, dezvăluiri picante din perioada comunistă. „Nu aveai voie”

Anca Manolica 04.09.2022, 14:51
Cu cât erau plătiți artiștii care îi cântau lui Ceaușescu. Maria Dragomiroiu, dezvăluiri picante din perioada comunistă. „Nu aveai voie”

Fostului dictator comunist îi plăcea să petreacă ori de câte ori avea ocazia. Totodată, el avea o mare slăbiciune pentru cântărețele de muzică populară, motiv pentru care multe dintre acestea erau invitate să îi cânte lui Nicolae Ceaușescu. Maria Dragomiroiu a fost una dintre ele. Iată ce dezvăluiri a făcut despre acea perioadă.

Maria Dragomiroiu, despre cântările pentru Nicolae Ceaușescu

Maria Dragomiroiu a fost una dintre artistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu, fiind des invitată să cânte la petrecerile organizare de acesta. Vocea, talentul și frumusețea marii doamne ale cântecului popular românesc au fost rapid remarcate de fostul lider comunist.

Astfel că, nu exista zi de naștere de la care artista să lipsească. Acum, la zeci de ani după acele evenimente, Maria Dragomiroiu face unele dezvăluiri neașteptate. Aceasta susține că, deși cânta la petrecerea primului om în stat, era foarte prost plătită. Toți artiștii erau plătiți cu puțini bani, de altfel.

„I-am cântat și a fost o mândrie pentru mine. Eu eram „aia mică”. Nu i-am cântat doar o dată, foarte mulți ani am cântat președintelui Nicolae Ceaușescu la zilele de naștere.

I-am cântat lui Nicolae Ceaușescu și este un semn de mândrie pentru orice artist să cânte unui șef de stat. Pentru mine a fost bine, dar să știți că nu mi-a adus niciun avantaj, nu am profitat cu absolut nimic. Nici măcar o mașină nu am putut să-mi iau.”, a povestit Maria Dragomiroiu, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Cu cât erau plătiți artiștii care îi cântau lui Ceaușescu
Cu cât erau plătiți artiștii care îi cântau lui Ceaușescu

Ce îi obliga pe artiștii care îi cântau la zilele de naștere

De la marile petreceri pe care dictatorul comunist le organiza cu ocazia zilei sale de naștere nu lipseau niciodată artiștii săi preferați. Maria Dragomiroiu își amintește în detaliu cum decurgeau evenimentele și a mărturisit că toate artistele aveau o directivă clară: să cânte versurile în original, nu așa cum erau cenzurate la televizor.

„Eram printre marii artiști ai acestei țări care mergeam acolo și cântam. Cântecul trebuia să-l cânți exact așa, nu cum era la televizor, pentru că la televizor nu aveai voie să spui „țațo” sau „dar-ar naiba în tine dragoste”, iar Nicolae Ceaușescu ne oprea: „Nu! Nu e bine așa! Cântați cum este original!”

Le știa pe toate, știa să cânte, era accesibil, dădea noroc cu noi. Nu te simțeai stresat la aceste zile. Ne plătea foarte puțin, dar nu conta. Era mândria și faima că ai cântat șefului statului.”, a mai dezvăluit artista.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...