Cu cât cresc, de fapt, pensiile românilor? ”Procentul real nu e 14%, ci 3,5 %”

Rădulescu Valentin 24.08.2020, 08:20
Cu cât cresc, de fapt, pensiile românilor? ”Procentul real nu e 14%, ci 3,5 %”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dezvăluit de curând că pensionarii au fost mințiți în legătură cu majorarea pensiilor. Acesta susține că românii au fost furați pe față și că așa ceva nu este deloc normal. Cum a reacționat Traian Băsescu?

Adevărata creștere a pensiilor

Traian Băsescu a vorbit recent despre adevărata majorare a punctul de pensii. Fostul președinte al României se arată foarte supărat pe PNL, din simplul fapt că se comportă așa cum obișnuia să facă și PSD-ul, atunci când vine vorba despre majorarea punctului de pensie.

Băsescu susține că PNL nu a dat indexarea pensiilor de la 1 ianuarie, iar din acest motiv creșterea de 14% nu este reală. Totodată, Băsescu a mai adăugat și faptul că fiecare pensionar a fost furat cu 904 lei, iar adevărata majorare este de doar 3,5%.

„Ce mă supără pe mine? Că mint la fel ca şi PSD. PSD spunea că dă 40% la pensii şi nu aveau cum s-o facă nici înainte de pandemie, dar într-o perioadă ca aceasta. Ca şi PSD, nu au dat indexările la 1 ianuarie şi vin acum şi spun -v-am dat o creştere a punctului de pensie cu 14%

În acest an, ei au furat fiecare pensionar cu 904 lei. Dacă veneau cu indexarea de la 1 ianuarie până la 1 septembrie şi veneau cu 14% acum erau corecţi. Mărirea reală e de 3,5%”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Cu cât cresc, de fapt, pensiile românilor? ”Procentul real nu e 14%, ci 3,5 %”
Cu cât cresc, de fapt, pensiile românilor? ”Procentul real nu e 14%, ci 3,5 %”

Se tipăresc deja noile taloane

Ministrul Muncii a afirmat de curând că noile pensii vor ajunge la pensionari începând cu luna septembrie. De atunci, Casa Națională de Pensii Publice a anunțat majorarea punctului de pensie de la 1.265 lei până la 1.442 lei. Totodată, Violeta Alexandru a spus că a început deja tipărirea noilor taloane de pensii, iar acestea vor ajunge odată cu banii la începutul lunii.

„Da, chiar în cursul zilei am fost de două ori în ambele locaţii în care există aparatura prin care se tipăresc taloanele, a început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape nonstop, în sensul în care se va lucra şi în weekend şi cât este necesar, astfel încât să ne încadrăm în termen şi pensiile să ajungă odată cu taloanele la începutul lunii septembrie”, a mărturisit Violeta Alexandru, potrivit sursei citate de mai sus.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe