Cu cât ar putea să se prelungească starea de alertă în România. Planul nebănuit al Guvernului

Diana Radu 14.07.2020, 17:16
Cu cât ar putea să se prelungească starea de alertă în România. Planul nebănuit al Guvernului

Membrii guvernului se vor întâlni miercuri în cadrul unei ședințe unde se va discuta despre posibilitatea de prelungire a stării de urgență, precum și despre adoptarea raportului privind perioada stării de urgență.

Starea de alertă în România s-ar putea prelungi

Comitetul pentru Situații de Urgență se va întruni înainte de ședința guvernului pentru a analiza propunerile pentru perioada următoare. Potrivit Digi24 se starea de alertă pe întreg teritoriul României urmează să fie preluingită cu încă 30 de zile.

Reamintim faptul că starea de alertă care este în vigoare la noi în țară va expira joi, 16 iulie. Din acest motiv Guvernul se va întruni pentru a hotărî prelugirea acesteia, ceea ce nu ar fi surprinzător având în vedere că România a devenit zonă roșie în ceea ce privește numărul de cazuri de coronavirus.

guvern, stare de alerta, prelungire
Starea de alertă în România s-ar putea prelungi

Potrivit acelorași surse Digi24, Guvernul nu va adopta nicio măsură de relaxare, având în vedere numărul noilor infectări în creștere de la o zi la alta. Însă, se vor lua noi măsuri pentru a preveni răspândirea viruisului, cum ar fi închiderea teraselor după ora 10 seara.

„Va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, pentru ora 22 sau 23 să fie închise astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, va trebui să luăm astfel de decizii”, a declarat recent, premierul Orban.

Prelungirea stării de alertă se face fără acordul Parlamentului, potrivit unei decizii a Curții Constituționale. De asemenea, Parlamentul nu are dreptul de a modifica documentul.

Până la ora actuală pe teritoriul României au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, s-au înregistrat 637 de cazuri noi. Dintre persoanle confirmate pozitiv  23.798 de persoane au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Urmăriți Impact.ro și pe