CTP, umilință adusă profesorilor care refuză să se vaccineze: „Cum se poate să spună că nu se vaccinează, știind că intră în contact cu elevii”

Cristian Cojocaru 17.01.2021, 10:50
CTP, umilință adusă profesorilor care refuză să se vaccineze: „Cum se poate să spună că nu se vaccinează, știind că intră în contact cu elevii”

În cadrul unei emisiuni televizate, Cristian Tudor Popescu îi atacă pe profesori. CTP face acuze la adresa profesorilor care nu doresc să se vaccineze, argumentând că profesorii trebuie să fie raționali în această relație elev-profesor.

CTP aduce critici profesorilor care nu vor să se vaccineze

Jurnalistul a declarat în cadrul emisiunii ”Cap Limpede” de la Digi24 că un profesor ar trebui să fie rațional în această legătură cu elevii, în ideea de a nu-i infecta pe copii atunci când se vor redeschide școlile. Așadar, în opinia lui CTP, profesorii ar trebui să se vaccineze pentru că ”la școală se face știință, nu se face poezie”.

„Noi ne confruntăm, din păcate, în clipa de față, cu propoziții formal nedecidabile, nu cu adevăruri sau neadevăruri raționalizate – cu acelea poți să intri în contact, poți să le argumentezi, să le contraargumentezi, să le legi, să ai o dispută. Ce dispută să am eu, în clipa de față, cu un profesor care nu se vaccinează? Un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană ținută a avea o pregătire științifică. La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Aproximativ 50% dintre profesori nu doresc vaccinarea împotriva Covid-19, deși aceștia ar trebui să se gândească la faptul că urmează să ia contact fizic cu mulți copii, fapt care ar putea duce la un nou val de infectări, iar de această dată o mare parte a celor infectați ar fi copiii. CTP este de părere că acasă pot face ce vor acasă dar la școală pot infecta copii sau ei la rândul lor vor fi infectați.

Aproximativ 50% dintre profesori nu doresc vaccinarea împotriva Covid-19
Aproximativ 50% dintre profesori nu doresc vaccinarea împotriva Covid-19

46,05% dintre profesori sunt de acord cu vaccinul

În opinia lui CTP, profesorul trebuie să aibă gândire rațională în acest tip de relație, cel puțin profesional. Astfel că, această rațiune s-ar baza, potrivit spuselor gazetarului, tocmai pe acțiunea de a se vaccina, acțiune care ar ajuta mult în această măsură. Acesta consideră ca un profesor nu se poate justifica de ce nu dorește vaccinul.

”Cum se poate ca un astfel de profesor să spună că nu se vaccinează, știind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile. Ca să vii în sprijinul acestei măsuri necesare acum, tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune, trebuie să te vaccinezi. Ajuți foarte mult această măsură. Cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice, trebuie să vezi rațional ce e cu vaccinul”, a spus Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii “Cap Limpede” de la Digi24.

Potrivit ministerului Educației, 167.977 de angajați ai învățământului si-au declarat acordul cu privire la vaccinarea anti-Covid. La nivelul învățământului preuniversitar, procentele arată că mai puțin de jumătate sunt de acord cu această măsură. Astfel, 46,06% dintre aceștia sunt de acord cu vaccinul, dintr-un total de 292.872 de angajați. În învățământul universitar, procentul este ceva mai mare. Așadar 59,64% dintre profesorii universitari se vor vaccina.

Urmăriți Impact.ro și pe