CTP și-a găsit o nouă „iubire” în lipsa Simonei Halep. Românca pe care a remarcat-o jurnalistul

Anca Manolica 11.11.2022, 21:12
CTP și-a găsit o nouă „iubire” în lipsa Simonei Halep. Românca pe care a remarcat-o jurnalistul

Zilele acestea, echipa de tenis a României întâlnește Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup, partide care se dispută la Oradea. Ce sportivă l-a impresionat pe Cristian Tudor Popescu și l-a determinat să îi aducă multe cuvinte de laudă. „O bucurie să privești dăruirea cu care a luptat”, a spus acesta.

CTP, cuvinte de admirație la adresa unei alte tenismene românce

România și Ungaria s-au întâlnit vineri, 11 noiembrie, la Oradea, într-o confruntare mult așteptată în cadrul play-off-ului Billie Jean King Cup. Câștigătoarele acestor partide vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele va evolua în regiunile lor din Grupa I.

Așadar, o miză extrem de importantă pentru sportivele românce, care au arătat o stare de spirit excelentă înaintea duelului contra Ungariei. Primul meci al zilei a adus-o pe Ana Bogdan (29 de ani, locul 38 WTA) față în față cu Dalma Galfi (24 de ani, locul 85 WTA), la Oradea. Românca s-a impus fără emoții în două seturi scurte, scor 6-1, 6-4, asigurând primul punct pentru echipa României.

Sportiva legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a câștigat în fața adversarei sale în cadrul unei partide care a durat puțin peste 70 de minute. Primul set a fost dominat total de Ana, pe care l-a și adjudecat foarte ușor. Al doilea set a fost ceva mai echilibrat, dar nu i-a dat prea multe emoții tenismenei românce.

„O bucurie să privești dăruirea”

Prestația sa din această seara i-a atras multe laude din partea celor care au urmărit-o. Printre aceștia se numără și celebrul gazetar, Cristian Tudor Popescu, care a scris în mediul online un mesaj după meciul spectaculos. Acesta a susținut că a fost o bucurie să privească dăruirea cu care Ana Bogdan a dat dovadă în confruntarea cu Galfi.

„O bucurie să privești dăruirea cu care Ana Bogdan a luptat în confruntarea cu Dalma Galfi, la Oradea. Emoția mare de a juca pentru culorile României în fața Ungariei nu a împiedicat-o să alerge „la rupere”, în finalul setului 2, după o serie de mingi dureros de grele expediate de Dalma care a avut 4-3 cu break.

De aici, Ana a întors-o ca la skanderbeg. Tocita zicere „am dat totul” a avut acoperire totală în jocul Anei Bogdan!”, a scris Cristian Tudor Popescu pe contul său de Facebook.

Ana Bogdan, prima victorie în Billie Jean King Cup
Ana Bogdan, prima victorie în Billie Jean King Cup

Citește și: Ana Bogdan, discurs emoționant după câștigarea primului trofeu WTA din carieră. „Nu am mai trăit asemenea momente”

Programul partidelor României din Billie Jean King Cup

Al doilea meci al zilei le-a adus față în față pe Jaqueline Cristian și Anna Bodnar, sportiva din România impunându-se în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 7-6. Aceasta a adus, astfel, cel de-al doilea punct pentru echipa noastră.

Sâmbătă, 12 noiembrie, vor avea loc următoarele partide:

  • Ana Bogdan – Anna Bondar, ora 13:00,
  • Jaqueline Cristian – Dalma Galfi, ora 15:15
  • Monica Niculescu/Ana Todoni – Reka Luca Jani/Panna Udvardy, ora 17:30

Reamintim faptul că cele două națiuni s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup, iar echipa noastră a bifat 8 victorii, ultima cu 2-1 la Budapesta, în anul 2014.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...