CTP s-a dezlănțuit! Afirmații dure privind Pelerinajul de Sf. Andrei: „Mor oamenii cu sutele pe zi. și nu ţinem seama de carantină. Ba mai mult, mergem la Peştera Sf. Andrei”

Mihai Roșoiu 21.11.2020, 11:37
CTP s-a dezlănțuit! Afirmații dure privind Pelerinajul de Sf. Andrei: „Mor oamenii cu sutele pe zi. și nu ţinem seama de carantină. Ba mai mult, mergem la Peştera Sf. Andrei”

Cristian Tudor Popescu își continuă războiul declarațiilor cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române. CTP s-a dezlănțuit! Gazetarul a făcut afirmații dure privind Pelerinajul de Sf. Andrei. După ce a aflat că restricțiile vor fi anulate în perioada marii sărbători religioase, CTP s-a lansat într-o nouă serie de acuzații la adresa reprezentanților BOR, dar și a autorităților.

CTP s-a dezlănțuit! Afirmații dure privind Pelerinajul de Sf. Andrei

Dialogul declarațiilor la distanță între CTP și Biserică își consumă un nou episod. Anunțatul Pelerinaj de Sfântul Andrei este subiectul disputei dintre cele două părți. Faptul că restricțiile vor fi ridicate pentru acest eveniment, l-a scos din pepeni pe jurnalist, care a avut o nouă ieșire dură în spațiul public:

„Avem un nou exemplu, după doamna medic Pop, şi pe ÎPS Mache, care e diminutivul de la Macedon, că aşa e numele lui laic, de mirean. Este numele de cod pe care i l-a dat Securitatea. Ce spune aici? E primul drept, cel religios, dreptul de a merge în pelerinaj, pe care îl au oamenii. Asta este, cum ar spune Nicolae Ceauşescu, o minciună în fals. E un drept, dar e departe de a fi primul. De pildă, poate că primul e dreptul la viaţă. Acelaşi text ca al lui Ghelasie, stareţul de la Sighişoara, care s-a repauzat acum câteva zile de Covid. «Ăştia ne interzic credinţa, nu ne mai lasă să ne ţinem obiceiurile». Este, din nou, fals, manipulare! Nu vrea nimeni să interzică credinţa în ţara asta! Crede cineva că actualele autorităţi chiar doresc, au vreun scop politic, să interzică credinţa în România? N-au nicio treabă cu chestia asta“, a spus CTP la Digi 24.

CTP s-a dezlantuit! Afirmatii dure privind Pelerinajul de Sf. Andrei si despre anularea restrictii
CTP s-a dezlantuit! Afirmatii dure privind Pelerinajul de Sf. Andrei si despre anularea restrictii

Propunerea bizară a lui CTP

Fără a se teme de reacțiile credincioșilor și ale reprezentanților Bisericii Ortodoxe, CTP spune că ar avea o soluție pentru ca Pelerinajul de Sf. Andrei să se desfășoare fără restricții. Gazetarul consideră că cei care vor să meargă la evenimentele organizate cu prilejul sărbătorii Sfântului Andrei nu trebuie să mai fie îngrijiți de medici. Concret, în opinia lui CTP, cei care se infectează cu noul coronavirus la Pelerinaj să nu apeleze la numărul unic de urgență, 112:

„Vă propun un lucru. Să se aprobe acest pelerinaj acum, cu condiţia ca toţi cei care se vor infecta să nu mai sune la 112 sau DSP. Să li se dea un număr special al Arhiepiscopiei Tomisului şi să se ducă, în momentul în care încep să aibă febră şi să se sufoce, li se face rău, la ÎPS Mache – acesta este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ – şi va pune mâna pe creştetele oilor sale, că s-a autointitulat păstor, şi le va vindeca pe loc. În felul ăsta vom putea degaja ATI, cu ajutorul Arhiepiscopiei Tomisului. Singura problemă care ar fi la propunerea asta, că s-ar putea să se ajute întâi pe sine ÎPS Mache, pentru că, de pildă, însuşi Patriarhul Serbiei a murit de Covid. Pentru că a ţinut o slujbă de înmormântare pentru mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajul este vaccinul lui Dumnezeu!”, a spus CTP la postul TV unde colaborează.

 

Urmăriți Impact.ro și pe