CTP reacționează în scandalul Bâstroe. De ce trebuie ca românii să susțină Ucraina, chiar dacă „statul vecin e ros de corupție” și are „atitudine naționalist-primitivă” față de minorități

Ana Anitoiu 23.02.2023, 07:58
CTP reacționează în scandalul Bâstroe. De ce trebuie ca românii să susțină Ucraina, chiar dacă „statul vecin e ros de corupție” și are „atitudine naționalist-primitivă” față de minorități

CTP a reacționat în scandalul Bâstroe. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat motivul pentru care românii trebuie să susțină Ucraina, chiar dacă „statul vecin e ros de corupție” și are „atitudine naționalist-primitivă” față de minorități, inclusiv față de cea română.

CTP: A nu mai sprijini Ucraina este un gest de trădare a interesului național

Cristian Tudor Popescu a scris pe Facebook, miercuri, că a nu mai sprijini Ucraina reprezintă „un gest de trădare a interesului național”, în ciuda faptului că această țară este acuzată că draghează canalul Bâstroe, provocând astfel daune financiare și de mediu României.

„Deoarece există semnale că Ucraina draghează canalul Bâstroe, ceea ce poate provoca daune financiare și de mediu României, să o dăm dracului de Ucraină, să nu-i mai sprijinim pe ucraineni – altfel, înseamnă că nu suntem patrioți.

Ăsta e sloganul momentului, propagat de zvonerii și răspândacii Kremlinului din România. Înghițit pe nemestecate de românii cu discernământ deosebit de redus. Acestora, încerc să le dau un vomitiv.

Subsemnatul, ca om și ca român, susțin Ucraina. Dar nu pentru că aș iubi-o. Statul vecin este ros de corupție mai ceva decât statul român, politica față de minorități, între care cea română, este naționalist-primitivă în raport cu atitudinea evoluată, europeană, față de minorități a României. A nu mai sprijini Ucraina e un gest de trădare a interesului național.”, și-a început CTP mesajul.

Se dorește oprirea sprijinului pentru Ucraina
Canalul Bâstroe

CTP, despre motivele pentru care mai susține Ucraina

Cristian Tudor Popescu a continuat scriind că diferendul referitor la canalul Bâstroe nu trebuie să fie abordat altfel decât diplomatico-juridic, făcând apel la legislația și organismele europene de judecată. CTP a precizat că Rusia nu se află în război doar cu Ucraina, ci și cu Europa, în special cu țările din flancul estic al NATO, și cu Statele Unite ale Americii.

„Având ca bază de operații o Ucraină ocupată, Kremlinul va ataca inevitabil în stânga și-n dreapta, pentru că asta e natura profundă, rațiunea de a fi a statului prădător rus.

Rusia a fost, de veacuri, este și va rămâne cel mai puternic și mai crud dușman al României, al Europei, al democrației și libertății, pe care nu le va avea niciodată.”, a mai transmis Cristian Tudor Popescu.

CTP a menționat că singurul motiv pentru care îi admiră pe ucraineni este curajul și puterea de sacrificiu cu care luptă pentru a mai avea o țară. Jurnalistul a subliniat că nu susține Ucraina doar pentru libertatea și suveranitatea ei, ci, în primul rând, pentru libertatea și suveranitatea României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...