CTP, reacție incredibilă despre cazul bebelușului mort la Suceava. Cu ce procedeu din închisoare compară botezul

Ioana Bucur 02.02.2021, 12:33
CTP, reacție incredibilă despre cazul bebelușului mort la Suceava. Cu ce procedeu din închisoare compară botezul

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a răbufnit, după cazul bebelușului mort la Suceava. Cu ce procedeu din închisoare compară CTP botezul.

CTP, reacție incredibilă despre cazul bebelușului mort în biserică la Suceava

Un bebeluș a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, așa cum cere botezul creștin-ortodox, într-o biserică din Suceava. Trgedia a stârnit un val uriaș de reacții în rândul oamenilor și un conflict ce pare că a divizat societatea. Comunicatul transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a stârnit revolta jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

„În tratatul său «Despre copiii care mor timpuriu», Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, Care se îngrijește de existența acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă. Iar dacă îngăduie curmarea unei vieți înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preștiința Sa, Dumnezeu nu vrea să-l priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, știut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră”, se spune în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

CTP a avut o reacție incredibilă, după ce a citit acele rânduri. În editorialul postat pe Republica, jurnalistul și-a exprimat indignarea, comparând cuvintele reprezentanților Bisericii cu ideologiile naziste.

„Carevasăzică, Dumnezeu îi eutanasiază pe bebelușii defecți pentru că altfel ei nu s-ar putea bucura liberi în viață de darurile Sale. (…) Dacă Iisus se năștea surdo-mut, îl lua înapoi Dumnezeu, fără să mai aștepte crucificarea? Nu-I dădea nicio șansă Fiului Său să-și scrie învățăturile cu bățul pe nisip? (…)Păi, numai Dumnezeu Însuși, ne spune Biserica. El, Creatorul, deoarece a produs niște piese despre care are impresia (El este și CTC, Control Tehnic de Calitate) că nu i-au ieșit bine, tot El le dă la topit. Perfecționist, Atotputernicul, ce mama dracului! ”, a scris CTP.

Patriarhia Romana, prima declaratie dupa incidentul de la botez
Un bebeluș a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, într-o biserică din Suceava

Botezul, comparat cu un procedeu din închisoare

Întărindu-și teoria, CTP a dat mai multe exemple ale unor „copii ologi” care au ajuns să aibă un impact major asupra istoriei, artei, științei…lumii:

„Adică, dacă un copil se naște olog, Dumnezeu îi arată marea Sa iubire dacă îl șterge dintre cei vii. Faptul că acest copil se numește Gustav Kirchhoff, părinte al științei electricității, care a trăit toată viața în scaunul cu rotile, nu contează.

Dacă are copilul glaucom congenital, fiind parțial orb și orbind apoi complet la vârsta de 12 ani, e păcat că nu l-a lichidat Bunul Dumnezeu de la bun început, nu? Copilul se numește Andrea Bocelli”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Într-un post-scriptum, Critian Tudor Popescu a dezvăluit că nu a înțeles niciodată de ce botezul trebuie să se facă printr-o „manevră brutală”, asemănându-l cu „înecul simulat gen Guantanamo”:

„N-am înțeles niciodată de ce botezul presupune împingerea sub apă a noului creștin, ba chiar de trei ori, în numele Sfintei Treimi. E o manevră brutală, care, prelungită, poate omorî convertitul. De ce, în schimb, Botezătorul nu ia apă în căușul palmelor ca să îi dea drumul de trei ori pe capul botezatului? Mi se pare un procedeu și o imagine mult mai creștine decât înecul simulat gen Guantanamo…”

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...