CTP, reacție dură după anunțul președintelui. Ce crede gazetarul despre bonusul lunar al medicilor

Redacția IMPACT 02.04.2020, 19:12
CTP, reacție dură după anunțul președintelui. Ce crede gazetarul despre bonusul lunar al medicilor

Președintelui României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație, la începutul videoconferinței cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația epidemiologică de la Suceava. Ce spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu despre aceste declarații?

Ce crede CTP despre bonusul lunar al medicilor care tratează pacienți infectați cu coronavirus

Discursul Președintelui a vizat adoptarea mai multor măsuri, în contextul epidemiei de COVID-19. Astfel, medicii din prima linie a pandemiei, mai precis cei care tratează pacienții infectați cu noul coronavirus vor primi bonusuri lunare în valoare de 500 de euro. Inițiativa este menită să sprijine cadrele medicale prin acordarea de bonusuri.

Cristian Tudor Popescu critică aspru măsura adoptată de Klaus Iohannis privitoare la acordarea de bonusuri pentru medicii care tratează acum, în România, bolnavii infectați cu noul coronavirus.

„Șpagă de protecție.

Ca să stopeze demisiile, președintele Iohannis recurge la metoda strămoșească: îi cointeresează cu o șpagă de 500 euro pe medicii care lucrează cu pacienți Covid. Deși, niciun cadru medical nu a cerut bani în plus, toți solicită echipamente de protecție, aparatură și medicamente.
Să fie primit! Măcar de-ar funcționa!…”, este mesajul transmis pe Facebook, de Cristian Tudor Popescu.

Declarațiile Președintelui Klaus Iohannis

„Și vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, declarații. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, declarații. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei.
Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem aștepări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte furmoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.
Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a precizat joi, Șeful Statului.

Urmăriți Impact.ro și pe