CTP râde de Nicușor Dan și de ambițiile acestuia de a ajunge primar. Cine nu-l va vota

Andrei Cezar 04.06.2020, 12:28

Criastian Tudor Popescu îi spulberă visele lui Nicușor Dan de a ajunge primar general al Capitalei. CTP consideră că șansele parlamentarului independent de a o învinge pe Gabriela Firea sunt minime, după prestația ”neconvingătoare” a acestuia la un post TV.

CTP ia în râs ambițiile lui Nicușor Dan de a ajunge primar

Fotoliul de primar general al Capitalei este mult râvnit de toate formațiunile politice de la noi. Nu este de mirare acest lucru, având în vedere că Bucureștiul are un buget de peste 10 miliarde de lei anual. Principalele personaje politice care se estimează că vor duce bătălia finală pentru acest post sunt Gabriela Firea, actualul edil și Nicușor Dan.

În lumina ultimei apariții publice a deputatului independent, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat șansele ca acesta să o învingă pe contracanditata lui la alegerile locale. Concluzia gazetarului este că Nicușor Dan are șanse mici să îndeplinească această misiune, punând la îndoială chiar dorința lui de a câștiga.

”Domnul Nicuşor vrea să desfăşoare acest război în papuci, în sufrageria sa, unde a rămas probabil din pandemie. Când a fost declarat candidatul comun PNL-USR pentru Primărie, spuneam că Firea nu va mai dormi liniştită.

După ce l-am văzut aseară pe Nicuşor Dan, după 3 luni în care a intrat într-un fel de silenzio stampa, trebuie să spun că doamna Firea se poate duce la culcare şi poate spera într-un somn cu vise plăcute.

După o lungă absenţă, Nicuşor Dan a fost neconvingător, şi-a găsit cu greu cuvintele, nu a reuşit să mă convingă nici măcar că doreşte dânsul să ajungă primar al Capitalei. A încercat tot felul de eschive primitive la întrebări directe. Nu înţeleg de ce, şansa lui e să fie onest, direct, să nu umble cu fente cu retorică. Ori, dimpotrivă, văd că asta face şi o face prost.”, a declarat CTP, potrivit Adevarul.

CTP râde de Nicușor Dan și de ambițiile acestuia de a ajunge primar. Cine nu-l va vota
CTP râde de Nicușor Dan și de ambițiile acestuia de a ajunge primar. Cine nu-l va vota

CTP: ”E imposibil ca Nicușor Dan să câștige”

Jurnalistul consideră că tactica lui Nicușor Dan este să nu-și asocieze imaginea cu niciunul dintre partidele PNL și USR, lucru care nu îi va convinge să-l voteze nici pe alegătorii liberalilor, nici pe cei ai Uniunii Salvați România.

”În clipa de faţă mi se pare clar: PNL se află departe de acel 47% din sondaje. USR stagnează undeva la 11% şi cu astfel de situaţie nu pot să spere că îl vor propulsa pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei prin forţa lor politică de vot.

Ce va face PMP nu ştim, PLUS nu cred că îi va oferi multe voturi lui Nicuşor.” a mai spus gazetarul.

De cealaltă parte, el consideră că în jurul Gabrielei Firea, atât PSD, cât și Pro România și ALDE, ”strâng rândurile tot mai mult” pentru a obține un nou mandat de primar general.

”E practic imposibil ca domnul Nicuşor Dan să câştige în situaţia de faţă”, conchide CTP.