CTP îl distruge pe Ludovic Orban. Ce a putut să spună despre fostul premier. ”Candidează la șefia AUR”

Stan Filon 06.07.2021, 08:14
CTP îl distruge pe Ludovic Orban. Ce a putut să spună despre fostul premier. ”Candidează la șefia AUR”

Cristian Tudor Popescu l-a atacat dur pe Ludovic Orban, care, aflat în campanie electorală pentru președenția Partidului Național Liberal, a atacat USR PLUS. Dacian Cioloș a spus că nu s-a supărat și a înțeles chiar aceste atacuri de campanie, însă jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu poate fi atât de iertător.

CTP îl distruge pe Ludovic Orban, după atacul liderului PNL la adresa USR PLUS

Gazetarul Cristian Tudor Popescu s-a dezlănțuit la adresa lui Ludovic Orban. L-a făcut cu ou și cu oțet pe liderul PNL care s-a declarat nemulțumit pe cei de la USR, deoarece ”nu jură pe biblie, de parcă n-ar fi născuți aici”. Declarat ateu, Cristian Tudor Popescu a spus că nici el nu jură pe biblie, la fel cum nu jură nici pe ”Basmele românilor”.

”Cugetările lui Șică implică o inferență logică generală cu privire la români: Dacă nu juri cu mâna pe Biblie și nu cari la cruci → nu ești născut aici, nu faci parte din fibra musculară a poporului român, ce mai încolo-ncoace → nu ești român. Subsemnatul, de pildă, potrivit registrului stării civile, m-am născut în România, am trăit și am muncit peste jumătate de veac în țara asta, mi-am plătit la timp toate dările către stat, n-am fost în stare să rămân în străinătate mai mult de două săptămâni.

CTP il distruge pe Ludovic Orban, dupa atacul liderului PNL la adresa USR PLUS
CTP il distruge pe Ludovic Orban, dupa atacul liderului PNL la adresa USR PLUS

”Biblia nu este lege”

Vorbesc și scriu în limba română. Însă nu jur pe Biblie, cu toate că am cetit-o din doască-n doască. Pentru mine, Biblia e literatură, care poate să-mi placă sau nu. Dar nu jur pe ea, cum nu jur pe „Basmele românilor” de Petre Ispirescu, altfel o carte minunată. Biblia nu este lege. Constituția este. Iar pentru cei care jură pe Biblie – sunt liberi s-o facă – am o singură întrebare: „Ați și citit-o?”, a scris Cristian Tudor Popescu în articolul publicat pe republica.ro.

Cristian Tudor Popescu s-a simțit discriminat de afirmațiile lui Ludovic Orban, iar motivul invocat de gazetar pentru afirmațiile lui Orban sunt șocante. ”Dar ce face liberalul ortodox absolut Orban cu cei de pe aici care, ca și mine, nu sunt religioși? Cum poate să practice o asemenea discriminare anticonstituțională, antidemocratică, strigătoare la cer? Să nu știe străurmașul Brătienilor că libertatea religioasă înseamnă atât să fii liber să crezi și să practici o religie, cât și să fii liber să nu crezi? Explicația ar putea fi foarte simplă: dl Ludovic Orban candidează la șefia AUR, nu a PNL”, a conchis CTP.